5 ιστορίες της Justice League για να διαβάσεις μετά το Snydercut

0

Μία σύντομη ανασκόπηση σε μερικές από τις πιο επικές ιστορίας της υπερηρωικής ομάδας της DC.

Έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα από τότε που είδαμε το ”Zack Snyder’s Justice League” και ακόμα κινούμαστε στους ρυθμούς του. Η εκδοχή του Snyder ήταν ξεκάθαρα ανώτερη από αυτή του 2017 και επανέφερε το χαμόγελο στους φίλους της DC μετά από πολύ καιρό. Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη υπερηρωική ταινία που έχουμε δει αλλά στην εποχή και στην κατάσταση που βιώνουμε ήταν μία όαση ψυχαγωγίας και nerdgasm που τόσο πολύ είχαμε ανάγκη.

Η ταινία του Snyder μας θύμισε εκείνα τα χρόνια που ήμασταν πιτσιρίκια και διαβάζαμε διάσπαρτα τεύχη της Justice League από περίπτερα ή βλέπαμε τις animated περιπέτειες τους τα σαββατοκύριακα. Επίσης μας χτύπησε ακριβώς στην καύλα που έχουμε για τα υπερηρωικά κόμιξ και δη αυτά της υπερηρωικής ομάδας της DC. Έτσι λοιπόν, βρήκαμε την ευκαιρία να σκάψουμε πίσω σε εκείνες τις επικές ιστορίες της Justice League που κάθε οπαδός της DC, αλλά και γενικότερα των superheroes, οφείλει να διαβάσει.

Ορίστε λοιπόν, αυτά είναι τα πέντε κόμιξ της Justice League σύμφωνα με την πάντα εμπεριστατωμένη και καθόλου αντικειμενική σκοπιά του Nerd Things. Απολαύστε υπεύθυνα.

5. Justice League Origin (2011 – Geoff Johns, Jim Lee, Scott Williams)

Ύστερα από τα γεγονότα του ”The Flashpoint Paradox”, η DC έκανε reboot στο σύμπαν της στις αρχές των 10ς, κάτω από τον τίτλο ”The New 52”. Σε αυτό το σύμπαν οι υπερήρωες λειτουργούν ξεχωριστά υπό το καχύποπτο βλέμμα του κόσμου.Όταν πραγματοποιείται εξωγήινη εισβολή από τον Darkseid και τους Parademons του, ο κάθε υπερήρωας παίρνει μέρος στη μάχη, αφού πρώτα έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Στο τέλος ο Batman συνειδητοποιεί ότι πρέπει να λειτουργήσουν ομαδικά για να νικήσουν, κάτι που είδαμε και στο ”Snydercut”, με τον Bruce Wayne να είναι αυτός που ενώνει την ομάδα. Αν και το σύμπαν του New 52 δίχασε το κοινό, το arc της Justice League αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία του. Στήνει εξαιρετικά τις σχέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας και μας δίνει απίστευτα επικές στιγμές σε ένα από τα καλύτερα blockbuster events των κόμιξ της προηγούμενης δεκαετίας. Μπορείτε επίσης να τσεράρετε και την animated μεταφορά του με τίτλο ”Justice League: War”.

4. JLA: Rock of Ages (1997 – Grant Morrison, Howard Porter, John Dell)

Η σύγκρουση μεταξύ της Justice League και της Injustice Gang του Lex Luthor καταλήγει σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ο Darkseid έχει κυριεύσει την Γη και πολλοί υπερήρωες είναι είτε νεκροί, είτε ανήμποροι να αντιδράσουν. Τα εναπομείναντα μέλη πάνε για μια τελευταία επίθεση στον Darkseid, με σκοπό να στείλουν ένα μήνυμα στο παρελθόν, ώστε να αποτραπεί το ζοφερό αυτό μέλλον. Εδώ την σκυτάλη παίρνουν οι Flash, Aquaman και Green Lantern, οι οποίοι σηκώνουν στις πλάτες τους το έπος του Grant Morrison. Πρόκειται για την βασική έμπνευση του περίφημου ”Knightmare” που είδαμε στα ”BvS” και ”Justice League” του Snyder και μια από τις πιο σκοτεινές ιστορίες της Justice League.

3. JLA: Tower of Babel (2000 – Mark Waid, Howard Porter)

Γνωστός για τον ακραίο τακτικισμό του, ο Batman κρατάει κρυφά στον υπολογιστή του αρχεία με τους τρόπους εξόντωσης των μελών της Justice League, σε περίπτωση που στραφούν εναντίον της ανθρωπότητας. Όταν ο Ραζ Αλ Γκουλ κλέψει τα αρχεία αυτά, εξουδετερώνει το κάθε μέλος ξεχωριστά και θέτει σε ενέργεια το σχέδιο του που περιλαμβάνει την εξάλειψη ενός σημαντικού ποσοστού της ανθρωπότητας (Thanos style). Το ”Tower of Babel” είναι η ιστορία που ανέδειξε την παράνοια του Batman όσο λίγες. Επίσης είναι η ιστορία που δείχνει την πραγματική δύναμη του και τον κατατάσσει, αν όχι στους πιο ισχυρούς, σίγουρα στους πιο επικινδύνους υπερήρωες της DC. Η ιστορία διασκευάστηκε και στο animated ”Justice League: Doom” με αρκετές παραλλαγές.

2. Crisis on Infinite Earths (1985 – Marv Wolfman, George Perez)

Το μεγαλύτερο event στην ιστορία της DC. Προκείται ίσως για το πιο φιλόδοξο crossover στην ιστορία των κόμιξ και το αποτύπωμά του είναι τόσο έντονο που οι ιστορίες της DC πλέον χωρίζονται σε pre-crisis και post-crisis εποχή. Ήταν το τέλος του multiverse και η απαρχή ενός νέου κοινού για όλους τους υπερήρωες. Επικές μάχες σε παράλληλες διαστάσεις, καταστροφές ολόκληρων κόσμων, μπόλικο θανατικό υπερηρώων και καρέ που παραμένουν θρυλικά μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει η ιστορία του Marv Wolfman που άλλαξε για πάντα την DC. Απαραίτητο διάβασμα για κάθε fan της DC και όχι μόνο.

1. Kingdom Come (1996 – Mark Waid, Alex Ross)

Βρισκόμαστε στο μέλλον όπου οι κλασσικοί υπερήρωες έχουν αποσυρθεί και μια νέα γενιά υπερηρωών δρα στον πλανήτη. Οι νέοι αυτοί υπερήρωες όμως δρουν ανεξέλεγκτα προκαλώντας δραματικές καταστροφές στον διάβα τους. Η παλιά φουρνιά θα χρειαστεί να επέμβει για μία τελευταία φορά και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να σταματήσουν την επικείμενη Αποκάλυψη. Η επική ιστορία του Mark Waid είναι τόσο ένα σχόλιο πάνω στον απολυταρχισμό που διέπει τους υπερήρωες, όσο και ένα γράμμα αγάπης στο lore της DC. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο χαρακτηριστικό σχέδιο του Alex Ross που δίνει μια μυθική διάσταση στους χαρακτήρες. Η καλύτερη ιστορία της Justice League με διαφορά.