Το reboot του Spawn ίσως προχωρήσει μετά την επιτυχία του Joker

0

Ο δημιουργός του ήρωα, Todd McFarlane, ελπίζει ότι η επιτυχία του Joker θα στρώσει το έδαφος για την ταινία Spawn που ετοιμάζει.

Έχει περάσει περίπου ενάμιση χρόνος από την συμφωνία του McFarlane με την Blumhouse για το reboot μιας ταινίας Spawn. Δυστυχώς όμως η συμφωνία έχει μείνει στον πάγο λόγω της δυσκολίας του σκηνοθέτη να συγκεντρώσει το κατάλληλο μπάτζετ, ώστε να καταφέρει να την γυρίσει. Σύμφωνα όμως με τον καλλιτέχνη, η πρόσφατη επιτυχία του «Joker» μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του πρότζεκτ του.

Ο McFarlane μπήκε πρόσφατα στο ρεκόρ Γκίνες καθώς η σειρά του Spawn είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια υπερηρωική ιστορία από τον ίδιο δημιουργό, ξεπερνώντας τα 301 τεύχη. Με αφορμή την βράβευσή του ρωτήθηκε για την ταινία που ετοιμάζει και ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος.

”Από τότε που βγήκε το Joker, αποδεικνύεται αυτό για το οποίο προσπαθώ να πείσω τους παραγωγούς εδώ και δύο χρόνια. Οι R-rated υπερηρωικές ιστορίες μπορούν να πετύχουν. Εδώ και λίγο καιρό, εντελώς ξάφνικά αρχίζω και δέχομαι αρκετά τηλεφωνήματα από άτομα που μου ζήτανε να μιλήσουμε για αυτό το R-rated σκοτεινό πράγμα που θέλω να κάνω. Οπότε το Joker μου έκανε μεγάλη χάρη.”

Πράγματι το «Joker» αποτέλεσε απρόσμενα μια τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, έχοντας συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσό των 856 εκατομμυρίων ενώ συνεχίζει να προβάλλεται. Πέρα όμως από τα κέρδη, οι διθυραμβικές κριτικές οδήγησαν και στην βράβευση με τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, βραβείο που κερδίζει πρώτη φορά ταινία βασισμένη σε κόμικ. Καθόλου άσχημα για μια ταινία όπου γυρίστηκε αρκετά δύσκολα εξαιτίας της αρχικής δυσπιστίας της Warner.

Στο μεταξύ ο McFarlane έχει έτοιμο το σενάριο της ταινίας, επιθυμώντας να την σκηνοθετήσει, παρ’ όλο που δεν έχει καμία εμπειρία πίσω από την κάμερα. Η Blumhouse στηρίζει το όραμά του, αλλά η συγκέντρωση του μπάτζετ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο McFarlane υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες αυξάνονται για την δημιουργία της ταινίας με μία όμως μεγάλη διάφορα. Ο Todd Phillips είχε σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες όπως την τριλογία «Hangover» και το «War Dogs» σε αντίθεση με τον McFarlane που δεν έχει γυρίσει καμία και αυτό δημιουργεί εμπόδια για μια χρηματόδοτηση από μεγάλο στούντιο.

Ο Jamie Foxx είναι ο βασικός υποψήφιος για τον χαρακτήρα του Spawn με τον Jeremy Renner να αναλαμβάνει τον ρόλο του ντετέκτιβ Twitch Williams, του αντίστοιχου Gordon της ιστορίας. Στο πρόσφατο παρελθόν ο McFarlane είχε δηλώσει ότι η ταινία του θέλει να είναι πιο κοντά στο είδος του horror, παρά μια παραδοσιακή υπερηρωική ταινία. Εμείς πάντως εγκρίνουμε το όραμά του και ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα.