Το «The Batman» θα εξελίσσεται στην Earth-2 του σύμπαντος της DC

0

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του Σκοτεινού Ιππότη θα διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, ανοίγοντας τον δρόμο για multiverse. 

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η επερχόμενη σόλο ταινία του Batman θα αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο στο σύμπαν της DC. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος αυτός θα είναι κομμάτι της Earth-2, με την Warner να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για δημιουργία multiverse. Σε συνδυασμό με την ακύρωση των ”New Gods” της Ava DuVernay και του ”The Trench”, του spin-off του Aquaman, το κινηματογραφικο σύμπαν της DC φαίνεται ότι αλλάζει τα πλάνα του για άλλη μια φορά.

Εκτός από το ”The Batman”, τα υπόλοιπα πρότζεκτς της DC θα είναι στο ίδιο σύμπαν, με την ταινία του Flash να βάζει τις βάσεις για την δημιουργία του. Έτσι οι επερχόμενοι τίτλοι ”Black Adam”, το sequel του Shazam κι άλλοι που βρίσκονται στα σκαριά, όπως τα ”Batgirl”, ”Blue Beetle”, ”Supergirl” και ”Green Lantern Corps”, θα είναι λογικά κομμάτια του ίδιου κόσμου.

Τα νέα αυτά επιβεβαιώνουν το τέλος του σύμπαντος του Zack Snyder, αν και όπως είδαμε στο παρελθόν, για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι. Επίσης η δημιουργία διαφορετικών κόσμων δίνει μία ελευθερία για πρωτότυπες δημιουργίες. Οι πιο διαβασμένοι στα κόμιξ γνωρίζουν ότι οι εναλλακτικές Γαίες αποτελούν κόσμους με πλήρως διαφορετικές εκδοχές των υπερηρώων. Έτσι η απουσία ενός ενιαίου σύμπαντος που, όπως έχουμε δει, περιορίζει τις σόλο ιστορίες, δίνει την απαραίτητη ελευθερία για ιστορίες με λιγότερες συμβάσεις. Αρκεί βέβαια να μην πάνε και εκεί για στήσιμο σύμπαντος.

Το ”The Batman” αναμένεται στις 4 Μαρτίου του 2022 και παράλληλα βρίσκεται στα σκαριά η spinoff σειρά ”Gotham PD” που θα διαδραματίζεται στην Γκόθαμ του Matt Reeves.