Πράξη βανδαλισμού θεωρεί το Whedoncut ο σεναριoγράφος του «Justice League»

0

Ο Chris Terrio δεν κρατάει τα λόγια του για το πετσόκομμα που δέχθηκε τόσο στα ”BvS” όσο και στο ”Justice League”.

Έχει περάσει κοντά ένας μήνας από την κυκλοφορία του ”Zack Snyder’s Justice League” αλλά η συζήτηση γύρω από το παρασκήνιο της επεισοδιακής παραγωγής δεν λέει να κοπάσει. Η ιστορία της παραίτησης του Zack Snyder από την ταινία είναι πάνω κάτω γνωστή. Ύστερα από έντονες διαφωνίες με τα στελέχη και τον τραγικό χαμό της κόρης του, ο σκηνοθέτης έφυγε πριν την ολοκλήρωση του ”Justice League”, με τον Joss Whedon να τον αντικαθιστά και να προκύπτει μία εντελώς διαφορετική ταινία από αυτή που προοριζόταν αρχικά.

Όταν ανακοινώθηκε ότι η ταινία του Snyder θα προβληθεί, άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν προς τα έξω τα κακώς κείμενα των γυρισμάτων. Ο Ray Fisher, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Cyborg, έκανε γνωστή την ανάρμοστη συμπεριφορά του Whedon και των στελεχών της Warner προς το πρόσωπό του, γενονός που οδήγησε στην απόλυσή του από μελλοντικές ταινίες της DC. Τις προηγούμενες μέρες η Gal Gadot ανέφερε ότι ο Whedon απείλησε να της καταστρέψει την καριέρα κατά τη διάρκεια των επαναληπτικών γυρισμάτων, εξαιτίας μιας  διαφωνίας τους σχετικά με την απεικόνιση της Wonder Woman.

Τώρα ο Chris Terrio, ο σεναριογράφος των ”BvS” και ”Justice League”, σε συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έκανε ο Whedon στο σενάριό του, χαρακτηρίζοντας τις ως πράξη βανδαλισμού. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να ζητήσει την απομάκρυνση του ονόματος του από την ταινία του 2017. Επίσης δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κινηματογραφική κόπια του ”BvS”, στην οποία αν θυμάστε είχε αφαιρεθεί μίση ώρα υλικού, το οποίο τελικά είδαμε στην κατά πολύ ανώτερη Ultimate Edition της ταινίας. Προφανώς και δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με τις αποφάσεις της Warner Bros, κάνοντας λόγο για σαμποτάζ εκ μέρους της εταιρείας και στις δύο ταινίες.

Πλέον δηλώνει ικανοποιημένος από το Snydercut και βρίσκεται προς αναζήτηση νέων σταθμών στην καριέρα του, εκτός βέβαια αν το σύμπαν που έστησε με τον Snyder συνεχιστεί. Να θυμίσουμε ότι ο Terrio έχει βραβευτεί με Όσκαρ για το ”Argo” αλλά είναι και υπεύθυνος για το έκτρωμα του ”The Rise of Skywalker”. Επίσης όσο κι αν μας αρέσαν οι δουλειές του στο DCEU, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αρκετές σεναριακές ατέλειες και στις δύο ταινίες που έγραψε.

Όπως και να χει, στηρίζουμε πάντα τους δημιουργούς, ασχετώς αν μας αρέσουν ή οχι τα οράματα τους και πλέον τόσο ο Terrio όσο και ο Snyder δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος. Όσον αφορά τον Joss Whedon, ελπίζουμε να μην ξαναπιάσει καμία ταινία στα χεριά του.