Νέα ταινία Star Trek βρίσκεται στα σκαριά

0

Το θρυλικό sc-fi franchise επιστρέφει αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε υπό ποια μορφή. 

Όταν μιλάμε για το Star Trek, μιλάμε για το μακροβιότερο franchise επιστημονικής φαντασίας. Από την ορίτζιναλ σειρά των 60ς μέχρι σήμερα, το franchise περιλαμβάνει πολυάριθμες ταινίες, σειρές αλλά και μεταφορές σε κόμιξ, βιβλία, επιτραπέζια και σε οποιαδήποτε έκφανση της ποπ κουλτούρας.

Αυτή τη στιγμή παίζονται ήδη τα ”Star Trek: Discovery” και ”Picard” που συνεχίζουν να διευρύνουν το αχανές lore του. Στον κινηματογράφο, η τελευταία ταινία ήταν το ”Star Trek Beyond” του 2016 και έκτοτε έχουμε φήμες που λένε για reboot κι άλλες που περιλαμβάνουν τον Quentin Tarantino, χωρίς όμως επίσημη επιβεβαίωση.

Η Paramount, που κατέχει τα δικαιώματα του franchise, ανακοίνωσε καθυστερήσεις στις πρεμιέρες των επερχόμενων blockbusters της, όπως τα ”Top Gun: Maverick” και ”Mission Impossible 7”. Μέσα όμως στις νέες ημερομηνίες που ορίστηκαν, υπάρχει και μία που αφορά μία νέα ταινία Star Trek για το 2023.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι συνέχεια του reboot που ξεκίνησε ο JJ Abrams το 2009 ή μία νέα κινηματογραφική μεταφορά. Τα μέλη του καστ των τελευταίων ταινιών έχουν δηλώσει επανειλλημένα ότι θέλουν να επιστρέψουν στο σύμπαν του Star Trek, χωρίς όμως την παρουσία του αδικοχαμένου ηθοποιού Anton Yelchin. Επίσης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν πρόκειται να δούμε την εκδοχή του Tarantino.

Το νέο κινηματογραφικό κεφάλαιο του Star Trek έχει οριστεί για τις 9 Ιουνίου 2023.