Η πρώτη ταινία με μαύρο Superman είναι γεγονός

0

Η Warner βρίσκεται σε αναζήτηση μαύρου σκηνοθέτη και ηθοποιού για το επερχόμενο reboot του Ανθρώπου από Ατσάλι. 

Η επόμενη ταινία Superman θα είναι τελείως διαφορετική απ’ ό,τι περιμέναμε. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι η Warner έχει αναθέσει στον JJ Abrams ένα reboot στον κρυπτονιανό υπερήρωα της DC, με τον συγγραφέα Τa-Nehisi Coates να αναλαμβάνει το σενάριο. Παράλληλα είχε κυκλοφορήσει μία έντονη φημολογία ότι η ταινία θα είχε πρωταγωνιστή έναν μαύρο Superman, με τον Michael B. Jordan (Creed) να ενσαρκώνει τον Kal-El.

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν οι φήμες είναι αλήθεια και η επόμενη ταινία Superman θα έχει για πρώτη φορά μαύρο πρωταγωνιστή. Σύμφωνα με το THR, η Warner βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενός μαύρου σκηνοθέτη και ενός μαύρου ηθοποιού για το επερχόμενο reboot του Ανθρώπου από Ατσάλι, ενώ ο JJ Abrams έχει αναλάβει την παραγωγή. Μερικοί από τους υποψήφιους σκηνοθέτες που κοιτάει η Warner είναι οι Shaka King (Judas and The Black Messiah), Steven Caple Junior (Creed II), Regina King (One Night in Miami) και JD Dillard (Utopia). Δύο ιδανικές επιλογές είναι επίσης οι Ryan Coogler (Black Panther) και Barry Jenkins (Moonlight), με την περίπτωση του Coogler να είναι πιο δύσκολη, καθώς έχει αναλάβει το sequel του Black Panther για λογαριασμό της Marvel.

Η είδηση αυτή βάζει τέλος στα σενάρια για επιστροφή του Henry Cavill στον ρόλο και στην συνέχιση του Snyderverse, με τις φήμες να κάνουν λόγο για την εισαγωγή του υπερήρωα μέσω της επερχόμενης σόλο ταινίας του Flash. Από την άλλη γνωρίζουμε ήδη ότι το ”The Batman” θα εξελίσσεται στην Earth-2 του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC και προβλέπουμε ότι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και στην περίπτωση της ταινίας του Superman.

Περισσότερα για την υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά εικάζεται ότι η ταινία θα έχει έντονη πολιτική χροιά, με τον νέο Superman να δρα εν μέσω κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών, σχετιζόμενων με το κίνημα του Black Lives Matter. Αν λάβουμε υπόψη και τον ακτιβιστικό χαρακτήρα του Τa-Nehisi Coates, όπως έχει δείξει και η δουλειά του στα κόμιξ των Black Panther και Captain America, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο αυτό.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την νέα εκδοχή του Superman και ελπίζουμε οι τοξικές αντιδράσεις που θα προκύψουν να είναι αισθητά μειωμένες.