Game of Thrones: Οι επικρατέστερες θεωρίες για την τελευταία σεζόν

0

Από την εποχή που προβαλλόταν η πρώτη σεζόν, οι θεωρίες για την τελική μοίρα των χαρακτήρων αλλά και το τέλος της σειράς ήταν διάσπαρτες στο Internet. Μέσα στα 8 χρόνια κάποιες από αυτές πέτυχαν διάνα, αλλές ήταν υπερβολικά τρελές για να είναι αληθινές και άλλες είναι στον αέρα, περιμένοντας τον οριστική κατάληξη του τελευταίου κύκλου για να μάθουμε αν ίσχυαν τελικά ή όχι.

Το Nerd Things επικεντρώνεται στην τελευταία κατηγορία, δηλαδή στις θεωρίες που πλανόνται στα μυαλά μας, με κάποιες από αυτές να έχουν σοβαρές πιθανότητες να πραγματοποιηθούν και άλλες λιγότερο, αλλά καθόλου απαρατήρητες.

1. Ο Bran Stark είναι ο Night King

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ταξίδι στον χρόνο στο Game of Thrones έχει δυσάρεστες συνέπειες. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο ίδιος ο Bran το έχει συνειδητοποίησει, οπότε η προοπτική να το ξαναδοκιμάσει είναι αρκετά πιθανή. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, ο Bran βλέποντας τις ελπίδες για νίκη εναντίον των White Walkers να εξανεμίζονται, θα γυρίσει πίσω στον χρονό, την στιγμή που τα Παιδιά του Δάσους δημιουργούν τον Night King. Κυριεύοντας το σώμα του πριν μεταλλαχθεί, ο μικρός Stark θα προσπαθήσει να πείσει τα Παιδιά να μην τον μετατρέψουν, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει την δημιουργία του. Άλλα όπως έχουμε ήδη δει, μία τέτοια κίνηση έχει συνήθως μοιραίες επιπτώσεις, με τον Bran να παγιδεύεται στο σώμα του και να αποκαλύπτεται ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο από την αρχή.

Η θεωρία αυτή είναι λίγο ακραία, καθώς στα βιβλία δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ο Night King και συνήθως ο Martin δίνει από νωρίς στοιχεία για μελλοντικές ανατροπές. Δεδομένου όμως ότι ο Night King ενώ μπορεί, δεν έχει σκοτώσει ακόμα τον Bran και η μυστηριώδης σύνδεση που φαίνεται να έχουν, είναι αρκετά για να υποστηρίξουν την θεωρία αυτή.

2. Ο Littlefinger είναι ακόμα ζωντανός

Αυτή η θεωρία στην αρχή ακούγεται άκυρη αλλά αν προσέξεις τις λεπτομέρειες υπάρχει μία λογική πίσω από αυτή. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Littlefinger βρήκε τον θάνατο στην προηγούμενη σεζόν από το μαχαίρι της Arya σε μία σκηνή απόλυτης εξιλέωσης. Πριν όμως το τέλος του, υπάρχει μία σκηνή όπου μία γυναίκα που δεν έχουμε ξαναδει, του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και της δίνει ένα αντικείμενο που μοιάζει με νόμισμα. Δεν φαίνεται πολύ καθαρά αλλά θα μπορούσε να είναι το ασημένιο νόμισμα που χρησιμοποιούν στο Μπράαβος, ίσως το ίδιο νόμισμα που χρησιμοποίησε η Arya για να ενταχθεί στους Faceless men. Ο Littlefinger έχει δηλώσει ότι η καταγωγή του είναι από το Μπράαβος και παίρνοντας υπόψη τις προηγούμενες ραδιουργίες του, η αποκάλυψη αυτή θα είναι μία τεράστια ανατροπή.

Μπορείτε να τσεκάρετε και το βίντεο αν δεν μας πιστεύετε.

3. Ο Tyrion είναι Targaryen

Η ύπαρξη αυτής της θεωρίας είναι πιο παλιά και από την ίδια την σειρά. Σύμφωνα με αυτή, ο Tyrion είναι στην πραγματικότητα γιος του Mad King, ο οποίος είχε βιάσει την μητέρα του και γυναίκα του Tywin Lannister. Δύο ενδείξεις αυτής της θεωρίας είναι η ατάκα του Tywin στον Tyrion και η περίφημη σκηνή οπού απελευθερώνει τους δράκους της Daenerys και αυτοί δεν τον πειράζουν. Βάλτε και το οικόσημο των Targaryen στην εξίσωση με τον τρικέφαλο δράκο και το παζλ ολοκληρώνεται με τους Jon Snow, Daenerys και Tyrion να συμβολίζουν τα τρία κεφάλια της οικογένειας.

4. Ο Tyrion θα προδώσει την Daenerys

Αυτό νομίζουμε ότι είναι λίγο αναμενόμενο. Στο τελευταίο επεισόδιο της 7ης σεζόν, είδαμε τον Tyrion να κάνει μια συμφωνία με την αδερφή του, χωρίς όμως να μάθουμε ποτέ το περιεχόμενό της. Μαθαίνοντας ότι η αδερφή του είναι έγκυος και σε συνδυασμό με την απογοήτευση του από το ρομάντζο Jon Snow – Daenerys, είναι πολύ πιθανόν ο αγαπημένος μας νάνος να διαπράξει εσχάτη προδοσία και να ξενερώσει όλη την υφήλιο.

5. Η Arya θα σκοτώσει την Cersei

Η περίφημη λίστα της Arya είναι σε όλους γνωστή, έχοντας ήδη διαγράψει μερικά ονόματα από αυτή. Ο σημαντικότερος και πιο δύσκολος στόχος είναι αναμφισβήτητα, η βασίλισσα η ίδια. Η θεωρία αυτή βάζει την Arya να έχει φορέσει το πρόσωπο του Jaime και να την δολοφονεί, έχοντας ως τελευταία εικόνα το πρόσωπο του αδερφού, εραστή και πατέρα των παιδιών της. Εμείς ευχόμαστε να γίνουμε μάρτυρες της απόλυτης εκδίκησης.

6. O Jon Snow είναι ο Azor Ahai

Η συγκεκριμένη θεωρία μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν επιβεβαιωμένη. Από την δεύτερη σεζόν ακούμε συνέχεια για τον Azor Ahai από την Μελισάντρα και σίγουρα δεν είναι ο Stannis Baratheon. Ο Snow έχει πεθάνει και έχει αναστηθεί, είναι πρίγκηπας, καθ’ ότι είναι γιος του Rhaegar και της Lyanna και η ενσάρκωση της φωτιάς και του πάγου. Ακούγονται και τα ονόματα της Daenerys, του Jaime, ακόμα και του Sir Davos, αλλά μην κοροϊδευόμαστε. Αν αξίζει να είναι κάποιος, αυτός είναι ο Snow.

7. The Hound vs The Mountain

Αν υπάρχει μια μονομαχία που θέλουμε να δούμε, αυτή είναι οπωσδηποτέ η ιδανική. Το μίσος του Hound για τον αδερφό του είναι λίγο πολύ γνωστό. Με τον Mountain να είναι πλέον κάτι σαν ζόμπι, η μονομαχία αυτή είναι αναπόφευκτη και αν δεν πραγματοποιηθεί, η απογοήτευση θα είναι μεγάλη.

8. ΟΛΟΙ θα πεθάνουν στο τέλος

Οκ, αυτό μάλλον θα είναι απογοητευτικό, αλλά από την άλλη δεν θα μας χάλαγε η τελευταία σκηνή της σειράς να είναι η εικόνα του Night King στον θρόνο με τη απόλυτη επικράτηση του χειμώνα.