Emilia Clarke: Η Mother of Dragons γίνεται Mother of Madness

0

Η Emilia Clarke (aka Νταινέρυς Θυελογέννητη του Οίκου Ταργκάρυεν, πρώτη του ονόματός της, η Άκαυτη, Βασίλισσα των Άνταλς και των Πρώτων Ανδρών, Καλήσι της Μεγάλης Πράσινης Θάλασσας, Θραύστης Αλυσίδων και Μητέρα των Δράκων) δημιούργησε το δικό της φεμινιστικό comic!

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι Maya, επιστήμονας και μονογονέας η οποία ανακαλύπτει πως έχει μοναδικές δυνάμεις τις οποίες αποφασίζει να χρησιμοποιήσει για να πολεμήσει μια οργάνωση διακίνησης κι εμπορίας ανθρώπων.

Με τίτλο M.O.M.: Mother of Madness, θα κυκλοφορήσουν τρία τεύχη, από την Image Comics, τα οποία συνυπογράφουν η Emilia Clarke με την Marguerite Bennett, ενώ την εικονογράφηση την έχει αναλάβει η Leila Leiz και τα εξώφυλλα η Jo Ratcliffe. Η Clarke έχει δουλέψει πολύ στο υλικό όμως και, μάλιστα, σχεδίασε τη στολή και τη μάσκα της Maya (η οποία θυμίζει τις μπαλακλάβα που φοράει το συγκρότημα Pussy Riot).

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, η Clarke είπε «Διαρκώς αποκαλούμε τις μητέρες ηρωίδες και σκέφτηκα, αν όντως ήταν ηρωίδες; Η Maya έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή της και ξαφνικά βρίσκεται στο σημείο όπου ό,τι την κάνει μοναδική, αυτή το μισεί και ντρέπεται γι’αυτό. Καταφέρνει να αποδεχτεί πραγματικά τον εαυτό της μόνο όταν ανακαλύψει τις δυνάμεις της.» Ενώ έχει υπαινιχθεί πως οι δυνάμεις της Maya έχουν σχέση με την περίοδό της, «Μπορεί να κάνει όλα αυτά τα φοβερά πράγματα αλλά όλα πηγάζουν από το γεγονός ότι είναι γυναίκα κι έχει περίοδο. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να πάρουμε όλα αυτά που δεν αρέσουν στις γυναίκες για τον εαυτό τους και να τα αντιστρέψουμε, κάνοντάς τα αυτά που την καθιστούν υπεράνθρωπη.»

Όσο για το περιεχόμενο, μπορείτε να περιμένετε δράση επιπέδου Deadpool και πιασάρικο φεμινιστικό χιούμορ τύπου Fleabag.

«Ο κυριότερος λόγος που ήθελα να κάνω αυτό το comic είναι επειδή ήθελα νεαρά κορίτσια να δουν μια γυναίκα που δεν ήταν τέλεια. Προφανώς, βλέπουμε πολλές τέτοιες γυναίκες στη βιομηχανία [του θεάματος] αλλά ένιωθα πως δεν είχα δει κάτι τέτοιο σε αυτό το είδος. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή και σκέφτομαι πως αν μου επιτρεπόταν να πάω στο μαγαζί με comics και υπήρχε κάποιο που να με έκανε να ταυτιστώ, σε κάποιο βαθμό, θα μου άρεσε πολύ. Η εμπειρία του καθένα με τα comics είναι προσωπική. Είναι χαρακτήρες με τους οποίους παθιάζεσαι, ταυτίζεσαι και για τους οποίους νοιάζεσαι. Ήθελα να προσθέσω άλλη μια χαρακτήρα και να δω αν ο κόσμος θα ταυτιστεί μαζί της με οποιοδήποτε τρόπο και να θα τους επηρεάσει

Το πρώτο τεύχος θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις 21 Ιουλίου σε αρκετές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Kindle, Apple Books, comiXology, και Google Play.

https://www.instagram.com/p/CN7WFP8hybG

Σημείωση της γράφουσας: Σε μια εποχή που, δυστυχώς, ακόμα σήμερα υπάρχουν συστημικές διακρίσεις λόγω φύλου, με αποτέλεσμα η δουλειά θηλυκών δημιουργών, εν πολλοίς, να αγνοείται, να μην θεωρείται «σοβαρή» ή να μην καλούνται σε συνέδρια, να τους ζητείται να μιλάνε μόνο σε panels που αφορούν, κατά κύριο λόγο, γυναικείο κοινό… είναι καλό να δίνεται φωνή και σε τέτοιες δουλειές από ονόματα που ο κόσμος γνωρίζει κι έχει αγαπήσει ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να μπορέσουν, ίσως, να σπάσουν κάποια στεγανά.

Εις το επανιδείν,

Νάσια