Avengers Endgame: 4+1 θεωρίες για το τι πρόκειται να συμβεί

0

Η νέα ταινία των Avengers είναι αναμφίβολα το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός saga που απαριθμεί 21 ταινίες και δισεκατομμύρια εισπράξεων, καθιστώντας το υπερηρωικό franchise το πιο πετυχημένο στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Disney προωθεί την ταινία μέσα σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, ώστε να μην διαρρεύσει οποιοδήποτε σημείο της πλοκής, ικανό να χαλάσει το στοιχείο της έκπληξης που περιμένει τους θεατές.

Η μυστικότητα αυτή σε συνδυασμό με την τεράστια αναμονή του κοινού έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη διαφόρων θεωριών σχετικά με το τέλος της ταινίας. Κάποιες από αυτές έχουν βάση σε ιστορίες από τα κόμιξ, άλλες έχουν μελετήσει εξονυχιστικά τα trailers και τα στοιχεία που έδιναν οι προηγούμενες ταινίες και άλλες είναι τελείως τρολ, με ένα κομμάτι του εαυτού μας να θέλει υποσυνείδητα να συμβούν.

Εν αναμονή λοιπόν της ταινίας της χρονιάς και χωρίς να έχουμε ιδέα από spoilers, ψάξαμε κάθε γωνιά του internet και μαζέψαμε τις καλύτερες θεωρίες που σύμφωνα με την γνώμη μας (πάντα), είναι και οι επικρατέστερες για να ισχύσουν, συν μία επική τρολιά.

1. Ταξίδι στον χρόνο

Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη θεωρία και η πιο λογική για να συμβεί. Όπως έχουμε ήδη δει, το ένα από τα έξι πετράδια του Thanos έχει την ικανότητα να ελέγξει τον χρόνο. Τα trailers του Endgame μας έχουν κάνει σαφές ότι οι Εκδικητές θα πάνε να αντιμετωπίσουν τον Thanos με σκοπό να πάρουν το γάντι του και να αντιστρέψουν τα γεγονότα. Το έργο τους βέβαια αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, οπότε δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα εξελιχθεί τόσο απλά.

Το δεύτερο σκέλος της θεωρίας βάζει στο επίκεντρο τον Ant-man και την ικανότητα του να εισχωρεί στο Quantum Realm. Στην δεύτερη solo ταινία του αναφέρθηκε η δυνατότητα του ταξιδιού στον χρόνο μέσω του μικροσκοπικού κόσμου του Ant-man, με τον Scott Lang να γυρίζει στα γεγονότα του πρώτου Avengers, προειδοποιώντας του υπόλοιπους για την επικείμενη καταστροφή.

Επίσης υπάρχει και το τρίτο σκέλος, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι και το πιθανότερο να συμβεί. Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι θα συμβούν οι προηγούμενες δύο εικασίες ταυτόχρονα, με τους Εκδικητές να απασχολούν τον Thanos, ενώ ο Ant-man (όχι μόνος του φυσικά) θα προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση. Αυτό έχει ήδη συμβεί και σε ένα από τα καλύτερα κόμικ των Avengers, το Age of Ultron, με τους ήρωες να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, η μία ενάντια στον Ultron ταξιδεύοντας στο μέλλον και η άλλη στο παρελθόν για να σταματήσει την εφεύρεσή του από τον Hank Pym. Αν όντως συμβεί αυτό, ετοιμαστείτε για πολύ θανατικό, καθώς στο κόμικ η ομάδα που πάει να αντιμετωπίσει τον Ultron πεθαίνει μαζικά. Αν είστε σαν και εμάς που γουστάρουμε επικούς θανάτους, αυτή είναι η θεωρία σας.

2. Η δύναμη του Soul Stone

Από τα 6 πετράδια, το Soul Stone φαίνεται να έχει τον πιο σημαντικό ρόλο. Στο Infinity War η απόκτησή του από τον Thanos είχε τραγική επίπτωση για τον ίδιο, σκοτώνοντας την Gamora, το μοναδικό πλάσμα που αγάπησε ποτέ. Επίσης στο περίφημο snap στο τέλος, είδαμε τον Thanos να μεταφέρεται για λίγο μέσα στον κόσμο του πετραδιού, μιλώντας στην κόρη του. Αυτή η σκηνή ίσως να αποδεικνύει ότι όσοι πέθαναν στο τέλος, έχουν μεταφερθεί μέσα στον κόσμο του πετραδιού, οπότε σίγουρα υπάρχει τρόπος επιστροφής. Για να γίνει όμως αυτό η θυσία είναι απαραίτητη, οπότε ποντάρουμε στο γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι από την αρχική ομάδα των Avengers θα θυσιαστεί για να φέρει πίσω τις ζωές που χάθηκαν. Και αυτό μας πάει στην επόμενη θεωρία.

3. Κάποιοι από τους αρχικούς Avengers θα πεθάνουν

Για την ακρίβεια αν δεν πέθανει έστω ένας από την ομάδα, θα είναι πάρα πολύ απογοητευτικό. Όταν μια ταινία προωθείται με την προοπτική επικών συγκινήσεων είναι βασική προϋπόθεση ο θάνατος ενός (ή πολλών) ήρωα. Είναι πλέον γνωστό ότι ο Chris Evans δεν θα ξαναφορέσει την στολή του Captain America θέτοντάς τον αυτομάτως ως βασικό υποψήφιο για να θυσιαστεί. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον εμβληματικό Iron Man. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα συνεχίσει ο Robert Downey Jr να υποδύεται τον υπερήρωα, αλλά παίρνοντας υπ όψη την ηλικία του και την τάση του χαρακτήρα για αυτοθυσία – όπως είχαμε δει στο πρώτο Avengers -, ίσως αυτή να είναι η τελευταία φορά που θα τον δούμε στο MCU.

Κάποιοι αετομάτηδες το έχουν πάει ακόμα παραπέρα, μελετώντας εξονυχιστικά τα trailers της ταινίας. Σύμφωνα με αυτούς, στο δεύτερο trailer τέσσερις χαρακτήρες επαναλαμβάνουν την φράση, ”whatever it takes”. Οι χαρακτήρες αυτοί είναι οι Captain America, Iron Man, Hawkeye και Black Widow, προμηνύοντας τον επερχόμενο θάνατό τους μέσα στην ταινία.

4. H Captain Marvel θα νικήσει τον Thanos

Η τελευταία προσθήκη στο σύμπαν της Marvel είναι η υπερηρωίδα Captain Marvel, κάνοντας πρόσφατα το ντεμπούτο της με την solo ταινία της. Η mid-credits σκηνή στο Infinity War προετοίμασε τον έρχομό της και σίγουρα ο ρόλος της αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην τελική έκβαση της μάχης. Επίσης όπως έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες της Marvel, οι ήρωες που έχουν αποκτήσει τις δυνάμεις τους μέσω των πετραδιών, είναι ικανοί να τα καταστρέψουν, όπως έκανε η Scarlet Witch στην τελική σεκάνς του Infinity War. Με τις υπερδυνάμεις της να την καθιστούν, ίσως την πιο δυνατή υπερηρωίδα στο MCU, είναι λογικό να αποτελέσει έναν ισχυρό αντίπαλο για τον Thanos και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Avengers, οι πιθανότητες να είναι αυτή που θα αναστρέψει την κατάσταση, είναι σημαντικά υψηλές.

5. Thanus

Η θεωρία που έσπασε το internet, έγινε έμπνευση για άπειρα memes και έκανε μέχρι και τους ίδιους τους ηθοποιούς να μπουν στο παιχνίδι του διαδικτυακού τρολαρίσματος. Η δημοφιλής αυτή θεωρία υποστηρίζει ότι ο Ant-man θα συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εισχωρήσει στο σώμα του Thanos μέσω του…πισινού του και στην συνέχεια θα μεγενθυνθεί, διαλύοντάς τον κυριολεκτικά. Αν και η Marvel έχει δείξει επανειλημμένως την  έφεσή της στις τρολιές, η συγκεκριμένη παραείναι ακραία για να συμβεί, αξίζει όμως η αναφορά της, ειδικά για την αντίδραση του Josh Brolin.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The tension around what “Endgame” is going to bring. I can feel it, as you can see. Can you? ? #tbt #thanosmarketingpush #flushanantman #50percenthernia APRIL 26th #repost @joshbrolin @goldsgym @justindlovato @marvelstudios

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Brolin (@joshbrolin) στις