6 κόμιξ και βιβλία για να διαβάσεις μέχρι να λήξει το lockdown

0

Οι εκδόσεις Anubis συνεχίζουν να μας δίνουν δυνατούς τίτλους και εμείς σας παρουσιάζουμε τους πέντε (συν ένα) που ξεχωρίσαμε. 

Μπήκε ο Απρίλης, πλησιάζουμε προς το Πάσχα, η κατάσταση που βιώνουμε συνεχίζει να είναι δραματική αλλά δεν πτοούμαστε. Και πως να πτοηθούμε, όταν υπάρχουν εκεί έξω πόσα βιβλία και κόμιξ για να μας κρατάνε συντροφιά τις δύσκολες αυτές μέρες. Ας είναι καλά οι εκδόσεις Anubis που φροντίζουν να μας δίνουν νέους τίτλους αυτό το διάστημα, ρίχνοντας πάντα το βάρος στην ποιότητα.

Το άρθρο αυτό απευθύνεται σε σας τους βιβλιοφάγους και κομιξοφάγους που δεν χορταίνετε με τίποτα και ψάχνετε συνέχεια νέους τίτλους για να καταναλώσετε. Μαζέψαμε λοιπόν τα πιο σημαντικά πράγματα που διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό και αυτές είναι οι προτάσεις μας για διάβασμα στο σπίτι, στο λεωφορείο, στο μετρό και μακάρι στην παραλία.

1. All-Star Batman vol 1: My Own Worst Enemy (Scott Snyder, John Romita Jr.)

Ο Scott Snyder, o δημιουργός που διατηρεί τις ιστορίες του Σκοτεινού Ιππότη σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, φτιάχνει άλλη μία ιστορία, αντάξια του ονόματός του. Ο Batman προσπαθεί να ξεφύγει από μία λεγεώνα δολοφόνων αλλά και από την αστυνομία. Οι μόνοι του σύμμαχοι είναι ο Two-Face (το καλό του μισό) και ο Duke Thomas, ο νέος προστατευόμενος του. Ο Snyder δημιουργεί μία ανατρεπτική ιστορία, με το σκίτσο του John Romita Jr να σκιαγραφεί τέλεια την σκοτεινή ατμόσφαιρα με μπόλικη βία. Ό,τι δηλαδή ζητάμε από μια καλή ιστορία Batman.

2. Ο Αιώνιος Πόλεμος (Joe Haldeman)

Πως μπορείς να μεταφέρεις τα προσωπικά σου βιώματα σε μία sci-fi ιστορία; Αν είσαι ο Joe Haldeman και έχεις βιώσει από πρώτο χέρι την φρίκη του πολέμου, μπορείς. Ο συγγραφέας και πρώην βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ κατάφερε να φτιάξει ένα διαστημικό πολεμικό έπος, με αυτό το κλασσικό sci-fi μυθιστόρημα, που βραβεύτηκε ουκ ολίγες φορές και 47 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. Και πως να μην είναι, όταν μέσα σε μια ιστορία με διαστρικά ταξίδια και διαστολή του χρόνου, τοποθετείς εύστοχα μία αλληγορία για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

3. Dune: The Graphic Novel (Frank Herbert, Brian Herbert, Kevin J. Anderson)

Τα έχουμε ξαναπεί για το θρυλικό sci-fi έπος του Frank Herbert. Πρόκειται για μία από τις επιδραστικότερες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε όλα τα είδη της τέχνης. Μιλώντας πιο λαϊκά, δεν νοείται να γουστάρεις sci-fi και να μην το έχεις διαβάσει. Ευτυχώς γι αυτούς που βαριούνται να μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν το βιβλίο, υπάρχει η graphic novel εκδοχή του που μεταφέρει άριστα το μεγαλείο της κλασσικής ιστορίας του Frank Herbert. Αυτό οφείλεται στην συμβολή του Brian Herbert, γιου του μεγάλου συγγραφέα, ο οποίος συνεχίζει το έργο του πατέρα του, μέσα από την τέχνη του κόμικ, πάντα με σεβασμό στο αρχικό υλικό.

4. Superman: Year One (Frank Miller, John Romita Jr.)

Ο Frank Miller είναι διάσημος για την αναμόρφωση του Batman στα τέλη των 80ς, με το θρυλικό ”The Dark Knight Returns”. Έχοντας ασχοληθεί αρκετά με τον Σκοτεινό Ιππότη, αυτή τη φορά αναλαμβάνει τον Superman, δίνοντας τη δική του σύγχρονη εκδοχή στο κλασσικό origin του Ανθρώπου από Ατσάλι. Παρέα με τον John Romita Jr., ο Miller εκσυγχρονίζει τον μύθο του Superman και παραδίδει ένα ελαφρώς εναλλακτικό origin story που αξίζει να διαβάσεις.

5. Οι Κλέφτες του Ήλιου & Η Χαμένη Αποικία (A.G. Riddle)

Είχαμε ξαναγράψει για τoν ”Παγωμένο Κόσμο”, το πρώτο μέρος της sci-fi τριλογίας του A.G. Riddle, μία απολαυστικότατη περιπέτεια που λαμβάνει μέρος σε μία νέα εποχή των παγετώνων. Οι δύο συνέχειες με τίτλο ”Οι κλέφτες του Ήλιου” και ”Η Χαμένη Αποικία” συνεχίζουν το ταξίδι των πρωταγωνιστών του πρώτου βιβλίου και μας πάνε σε μία κατεστραμμένη Γη και μετέπειτα στο διάστημα. Αν σας άρεσε το πρώτο βιβλίο, επιβάλλεται να διαβάσετε τα δύο μέρη που ολοκληρώνουν με επικό τρόπο την τριλογία.