5 nerd επιλογές για διάβασμα στη παραλία

0

Οι εκδόσεις Anubis φροντίζουν για την απόδραση μας από την πραγματικότητα με 5 τίτλους για ξεκοκάλισμα μες στο καυτό λιοπύρι. 

Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε. Μετά τον ζόφο που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα, ο ερχομός του καλοκαιριού είναι μια ευκαιρία να βγούμε έξω (εμβολιασμένοι κατά προτίμηση) και να απλώσουμε τα κορμιά μας σε μία παραλία, ξεφεύγοντας για λίγο από την μιζέρια που μας διαπότισε η χρονιά. Και τι καλύτερο από το να λιώσεις σε μια παραλία, παρέα με βιβλίο ή κόμικ για μία πλήρη αποφόρτιση από τα βάσανα της καθημερινότητας.

Ο οίκος εκδόσεων Anubis, πιστός στην κυκλοφορία συναρπαστικών τίτλων της λογοτεχνίας του φανταστικού, μας δίνει για άλλη μια φορά πληθώρα επιλογών για να περάσουμε λίγο καλύτερα αυτό το καλοκαίρι. Εμείς κάτσαμε και ξεχωρίσαμε 3 βιβλία και 2 graphic novels που θεωρούμε ότι θα καλύψουν τα γούστα σας και θα αποτελέσουν μία ιδανική συντροφιά για τις διακοπές σας.

1. Justice League vs Suicide Squad (Joshua Williamson, Jason Fabok)

Οι δύο διάσημες υπερηρωικές ομάδες της DC έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους αλλά στην πορεία ενώνονται όταν εμφανίζεται μία ασύμμετρη απειλή. Το graphic novel του Joshua Williamson αντιπαραθέτει ιδανικά τις δυναμικές των δύο ομάδων, διατηρώντας το πνεύμα τους σε μία ιστορία με φουλ δράση, τίμιο χιούμορ και μερικές σκηνές που δεν πρόκειται να ξεχάσεις, όπως η μάχη του Batman με τον Lobo. Το σχέδιο του Jason Fabok είναι εξαιρετικό για άλλη μια φορά και έτσι έχουμε άλλη μία υπερηρωική ιστορία της DC που σίγουρα θα κολλήσεις.

2. Σφαγείο Νούμερο 5 (Kurt Vonnegut, Ryan North, Albert Monteys)

Το sci-fi – αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Kurt Vonnegut θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τίτλους λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Η μεταφορά του σε graphic novel δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά ο Ryan North τα καταφέρνει περίφημα και μας δίνει όλο το μεγαλείο της σουρεαλιστικής ιστορίας του Vonnegut, παρέα με το όμορφο σχέδιο του Albert Monteys. Είτε σε μορφή βιβλίου είτε σε graphic novel μιλάμε για ένα έργο που πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους/ες.

3. Παιδιά του Ουρανού και της Γης (Guy Gavriel Kay)

Ο Guy Gavriel Kay φημίζεται για τις fantasy ιστορίες του που διαδραματίζονται σε υπαρκτές ιστορικές περιόδους. Το ίδιο κάνει και στο ”Τα Παιδιά του Ουρανού και της Γης”, το μυθιστόρημα που εξέδωσε το 2016, το οποίο λαμβάνει μέρος στην Ιταλία, την Κωνσταντινούπολη και τα Βαλκάνια του 15ου αιώνα. Οι προσωπικές ιστορίες πέντε χαρακτήρων διασταυρώνονται μέσα στο πλαίσιο αναταραχών στην Ευρώπη, λίγο πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που ο Καναδός συγγραφέας συνδυάζει την ιστορία με το fantasy και το μυθιστόρημά του είναι σίγουρο ότι θα συναρπάσεις τόσο τους φίλους και των δύο ειδών.

4. Υπερίων (Dan Simmons) 

Το ”Υπερίων” του Dan Simmons είναι ένας από τους καλύτερους sci-fi τίτλους των 80ς. Παρόλο που κατά κύριο λόγο ανήκει στην επιστημονική φαντασία, ο Simmons προσθέτει περίτεχνα πινελιές από horror, crime, μυστήριο και ιστορία, μπλέκοντας μέσα παράλληλες διαστάσεις και πολλαπλούς χαρακτήρες. Χωρισμένο σε έξι μέρη, βυθιζόμαστε στον κόσμο του πλανήτη Υπερίωνα, όπου οι κεντρικοί ήρωες καλούνται να ταξιδέψουν για να ανακαλύψουν το μυστικό που θα καθορίσει την τύχη του σύμπαντος. Επικό, μυστηριώδες και καθηλωτικό, το ”Υπερίων” είναι από τα βιβλία που επιβάλλεται να διαβάσεις.

5. 1453 (Ορέστης Μανούσος, Νίκος Παγώνης)

Τελευταίο στη λίστα μας έχουμε το graphic novel του Ορέστη Μανούσου, το οποίο εξιστορεί την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέσα από την οπτική γωνία ενός φανταστικού χαρακτήρα, του Κρητικού τοξότη Νικηφόρου Καλλέργη. Μέσα από έναν έξοχο συνδυασμό φαντασίας και ιστορίας, ο Μανούσος μας παρουσιάζει μία εναλλακτική ματιά σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές του δυτικού κόσμου, χωρίς να υποπέσει ποτέ σε εθνικιστικές φανφάρες. Μαζί με το σχέδιο του Νίκου Παγώνη, γινόμαστε μάρτυρες του ιστορικού γεγονότος και το ζούμε μέσα από την ματιά του πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν είναι κάποια εξέχουσα προσωπικότητα αλλά ένας απλός άνθρωπος που βιώνει την φρίκη του πολέμου και των ιστορικών αλλαγών. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.