Ο Τομ Χόλαντ δεν θα είχε πρόβλημα να υποδυθεί έναν γκέι Spider-Man

Πως θα φαινόταν στο παγκόσμιο geek κοινό μια εκδοχή του Spider-Man κατά την οποία ο «Αραχνάκιας» θα ήταν gay; Φυσικά, είναι ρητορική η ερώτηση. Όπως κάθε τέτοιου τύπου πρωτοβουλία έτσι και μία τέτοια θα προκαλούσε έναν μεγάλο και εν πολλοίς συγκρουσιακό διάλογο που αναμενόμενα θα οδηγούνταν στη θεματική περί πολιτικής ορθότητας και της σχέσης της με την τέχνη. Άλλοι θα ήταν εναντίον μιας τέτοιας εικόνας για τον χαρακτήρα, άλλοι θα την υπερασπιζόντουσαν. Σε κάθε περίπτωση, ο Τομ Χόλαντ, ο άνθρωπος που μετουσίωσε κινηματογραφικά τον Spider-Man στις τελευταίες ταινίες του MCU είναι υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής.

Ο Χόλαντ διατύπωσε για πρώτη φορά τη συμφωνία του σε μια τέτοια πιθανότητα τον περασμένο Ιούλιο, όταν και σε μια ερώτηση που του έγινε σε μια συνέντευξη που έδωσε στα πλαίσια της προώθησης του «Spider-Man: Far From Home», τόνισε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ερμηνεύσει έναν Πίτερ Πάρκερ που θα αποκαλυπτόταν πως τελικά είναι γκέι.

Πρόσφατα, ο Χόλαντ κλήθηκε να απαντήσει εκ νέου στο συγκεκριμένο ερώτημα και απάντησε ξανά θετικά. Συγκεκριμένα, σε μια διαδικτυακή συνέντευξή του όπου απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού, του έγινε η ερώτηση: «Πιστεύεις πως θα μπορούσε να υπάρξει ένας γκέι Spider-Man;», για να απαντήσει ο Χόλαντ: «Πιστεύω πως αυτός θα ήταν ένας πολύ αποτελεσματικός και προοδευτικός τρόπος για ένα φρεσκάρισμα του χαρακτήρα. Οπότε ναι, δεν θα είχα πρόβλημα. Πιστεύω και ελπίζω ότι κάποτε μπορεί να παίξω σε μια τέτοια ταινία».

Πριν γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τα δικαιώματα του χαρακτήρα που υπάρχουν ανάμεσα στη Disney και τη Marvel και τα οποία για την ώρα, μοιάζουν να μπλοκάρουν το κινηματογραφικό μέλλον του ήρωα. Δεν αποκλείεται πάντως, να η Marvel να πειραματιστεί με την πιθανότητα ενός γκέι Spider-Man στην animation σειρά της «What If», που θα ντεμπουτάρει στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Disney το καλοκαίρι του 2021