10 κινηματογραφικοί μπαμπάδες που αγαπήσαμε

0

Αυτοί είναι οι μπαμπάδες που άφησαν εποχή σε μεγάλη και μικρή οθόνη. 

Η γιορτή του πατέρα έχει συνήθως μικρότερη απήχηση από την αντίστοιχη της μητέρας και αυτό από την μία είναι άδικο για όλους τους πατεράδες που είναι εκεί για την οικογένεια τους και δίνουν τα πάντα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αν και λιγότερο προβαλλόμενη σε ταινίες, το Hollywood μας έχει προσφέρει μερικές υπέροχες ιστορίες για την πατρότητα, με μπαμπάδες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον κινηματογράφο και αποτελούν σημείο αναφοράς για το τι εστί πατέρας.

Το Nerd Things τιμάει την μέρα του Πατέρα, βάζοντας σε σειρά τους μπαμπάδες που αγαπήσαμε σε μεγάλη και μικρή οθόνη. Κάποιοι σίγουρα μας ξέφυγαν αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους παρακάτω κινηματογραφικούς μπαμπάδες.

1. Mufasa – The Lion King

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν σπάραξε στο κλάμα με τον θάνατο του Μουφάσα και δεν υπήρξε παιδάκι που δεν ονειρευόταν να έχει αυτόν για μπαμπά. Ο αγαπημένος λιονταρομπαμπάς ήταν πάντα εκεί για να του δώσει μαθήματα ηγεσίας, να τον προστατέψει και να του δείξει την θέση του στον κύκλο της ζωής ακόμα και μετά θάνατον.

2. Darth Vader – Star Wars Original Trilogy

Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο πρότυπο πατέρα όταν έκοψε το χέρι του γιου του και προσπαθούσε να τον πείσει να εισχωρήσει στην Σκοτεινή Πλευρά αλλά στο τέλος η αγάπη για τον γιο του ήταν και ο λόγος που ο Darth Vader θυμήθηκε ότι έχει και καλό μέσα του, θυσιάζοντας τον εαυτό του και φέρνοντας ισορροπία στο σύμπαν.

3. Professor Henry Jones – Indiana Jones and The Last Crusade 

Ο αντισυμβατικός ήρωας δεν γινόταν να μην έχει έναν εξίσου αντισυμβατικό πατέρα. Στο τρίτο μέρος των περιπετειών του αγαπημένου αρχαιολόγου γινόμαστε μάρτυρες μιας πατρικής σχέσης γεμάτη εντάσεις, τσακωμούς αλλά και αληθινής αγάπης. Ο Henry Jones σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος πατέρας αλλά χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε ποτέ τον Ιντιάνα.

4. Marlin – Finding Nemo 

Η απόλυτη αποθέωση της πατρικής αγάπης είναι η σχέση του Marlin με τον Nemo. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν συγκινήθηκε από το ριψοκίνδυνο ταξίδι του Marlin για να βρει τον γιο του, κερδίζοντας μια επάξια θέση στους καλύτερους κινηματογραφικούς μπαμπάδες.

5. Vito Corleone – The Godfather

Πολλά μπορούμε να πούμε για τον Vito Corleone. Αρχηγός της πιο ισχυρής μαφιόζικης οικογένειας, αδίστακτος με τους εχθρούς του, ένας χαρακτήρας που εμπνέει τον σεβασμό αλλά και απόλυτο φόβο. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγνή αγάπη για τα παιδιά του, με την ατάκα ”Look what they ‘ve done to my boy” να κάνει τις καρδιές μας να σπαράζουν κάθε φορά.

6. Tony Soprano – The Sopranos 

Ο δεύτερος μαφιόζος πατέρας της λίστας είναι ο απόλυτα στερεοτυπικός πατέρας. Φωνακλάς, νευρικός και κάποιες στιγμές ανυπόφορος αλλά ταυτόχρονα στοργικός και ανιδιότελης ως προς την οικογένειά του, ο Tony Soprano κατάφερε να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην μαφιόζικη και στην οικογενειακή ζωή του, χωρίς να χάσει ποτέ την αγάπη των παιδιών του.

7. Ned Stark – Game of Thrones

Σε έναν κόσμο όπου οι πατεράδες είναι τα απόλυτα καθάρματα, ο Ned Stark αποτελούσε μία από τις εξαιρέσεις, βάζοντας την οικογένειά του πάνω και από την ίδια την εξουσία. Αναμφίβολα το ιδανικό πατρικό πρότυπο του Westeros.

8. Michael Sullivan – Road to Perdition 

Το Road to Perdition, πέρα από μία δυνατή ταινία, είναι και μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές ιστορίες για την πατρότητα, με τον Tom Hanks να ενσαρκώνει ιδανικά το πορτρέτο μιας τραγικής πατρικής φιγούρας και ενός ανθρώπου που θα δώσει τα πάντα για το παιδί του.

9. Big Daddy – Kick Ass

Το Kick-Ass είναι σίγουρα μες στις αγαπημένες μας ταινίες και ένας λόγος είναι η σύντομη αλλά απόλυτα κάφρικη και συγκινητική συμμετοχή του Nicolas Cage στον ρόλο του Big Daddy. Ο αντισυμβατικός τρόπος που μεγαλώνει την κόρη του δεν είναι και ο πιο σωστός αλλά υπάρχει αληθινή πατρική αγάπη. Επιπλέον είναι υπεύθυνος για την δημιουργία της απίστευτα badass Hit-Girl.

10. Bryan Mills – Taken 

”I will find you and i will kill you” αναφωνεί ο Liam Neeson και όλοι φαντασιωνόμαστε να έχουμε έναν τέτοιο πατέρα να μας ξεμπλέκει. Ο Bryan Mills άφησε εποχή ως ο απόλυτος action hero μπαμπάς της προηγούμενης δεκαετίας, αποτελώντας φόβητρο για τους εχθρούς του και ιδανικός πατέρας για την οικογένειά του.