Το sequel του World War Z ακυρώνεται

0

Η Paramount αποφάσισε να ακυρώσει το δεύτερο μέρος του World War Z ύστερα από αρκετά χρόνια όπου βρίσκοταν σε στάδιο προπαραγωγής.

Βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Max Brooks η παραγωγή της πρώτης ταινίας πέρασε από σαράντα κύματα λόγω της υπέρβασης του αρχικού προϋπολογισμού της. Με αλλαγμένο σενάριο και πολλές σεναριακές επεμβάσεις η ταινία κυκλοφόρησε το 2013 και έσπασε τα ταμεία. Είναι ενδεικτικό ότι αποτελεί μία από τις πιο κερδοφόρες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.

Η ανέλπιστη εμπορική επιτυχία οδήγησε το στούντιο στην απόφαση να δοθεί το πράσινο φως για την δημιουργία ενός sequel. Ο Brad Pitt θα επέστρεφε στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο αρχικός σκηνοθέτης ήταν ο J. A. Bayona, ο οποίος παραιτήθηκε από το project για να αναλάβει το Jurassic World: Fallen Kingdom. Με την σκηνοθετική καρέκλα άδεια ο Pitt κατάφερε να πείσει τον David Fincher (Seven, Fight Club) να αναλάβει το sequel. Όλα ήταν έτοιμα για την δημιουργία ενός πολλά υποσχόμενου δεύτερου μέρους.

Mandatory Credit: Photo by Masatoshi Okauchi/REX/Shutterstock (842759g)Dirctor David Fincher and Brad Pitt’The Curious Case of Benjamin Button’ film press conference, Tokyo, Japan – 28 Jan 2009

Με μία ξαφνική κίνηση η Paramount έκλεισε άδοξα το project με τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση να είναι καθαρά οικονομικοί. Έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες από την προβληματική παραγωγή της πρώτης ταινίας, οι ιθύνοντες της Paramount αποφάσισαν να στηρίξουν τις άλλες μεγάλες παραγωγές τους, όπως τα επόμενα Mission: Impossible που θα γυριστούν back to back, οι οποίες δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του franchise εμπεριέχουν λιγότερο ρίσκο.

Η πρώτη ταινία μπορεί να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο καθώς κατέληξε να είναι η μοναδική ταινία με ζόμπι που είχε βαθμό καταλληλότητας PG-13, γεγονός απαγορευτικό για ταινία του είδους. Από την άλλη η έλευση του Fincher και η αλλάγη της καταλληλότητας σε R μας είχε δημιουργήσει θετικές προσδοκίες για την ταινία. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχα projects είχαν θεωρηθεί ”νεκρά” και στην πορεία πραγματοποιηθήκαν, όπως έγινε με την περίπτωση του ΙΤ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γίνει ποτέ, θα πάρει αρκετά χρόνια.