Το Halo γίνεται τηλεοπτική σειρά

0

Ένα από τα διασημότερα franchises βιντεοπαιχνιδιών μεταφέρεται στην τηλεόραση από την Showtime.

Όσοι έχουν βασικές γνώσεις από video games, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζουν το Halo. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα fps που έχουν κυκλοφορήσει, μετρώντας ήδη 4 συνέχειες, spin-offs, καθώς και μεταφορές σε βιβλία και κόμιξ. Όπως ήταν αναμενόμενο η live-action εκδοχή δεν θα αργούσε να πραγματοποιηθεί. Η ιδέα για μεταφορά του δημοφιλούς videogame στην μεγάλη οθόνη υπήρχε ήδη από την προηγούμενη δεκαετία με μεγάλα ονόματα να αναλαμβάνουν το project, όπως οι Guillermo Del Toro και Neil Blomkamp (District 9), χωρίς ωστόσο να φτάσει ποτέ στο στάδιο της υλοποίησης.

Τελικά η στιγμή έφτασε με το καλωδιακό κανάλι Showtime να αναλαμβάνει την μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού υπό την μορφή τηλεοπτικής σειράς. Ύστερα από 5 χρόνια από την πρώτη ανακοίνωση, το Halo μπαίνει επιτέλους στο στάδιο της παραγωγής, βρίσκοντας μάλιστα και τον πρωταγωνιστή του. Ο Pablo Schreiber είναι ο εκλεκτός που θα ενσαρκώσει τον εμβληματικό Master Chief, τον κεντρικό πρωταγωνιστή της σειράς των βιντεοπαιχνιδιών, γνωστός για τις συμμετοχές του στις σειρές ”The Wire” και ”American Gods”.

Το Halo αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο στοίχημα, καθώς όπως έχουμε δει οι live-action μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Βέβαια το ότι θα είναι σε μορφή τηλεοπτικής σειράς, ίσως να επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι πραγματικά εντυπωσιακό, δεδομένου του lore και της μεγαλεπήβολης sci-fi αισθητικής του βιντεοπαιχνιδιού. Με το Netflix να ετοιμάζει ήδη σειρές Witcher και Resident Evil, θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια, αν όντως υπάρχουν προοπτικές για να ευδοκιμήσει το είδος αυτό.