Ένας στρατός από Ρόρσαχ εμφανίζεται στο εντυπωσιακό trailer του «Watchmen»

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της επίσημης προβολής του πρώτου επεισοδίου για τη σειρά «Watchmen» του HBO αλλά όπως φαίνεται η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει πολύ αφού το πρώτο trailer της σειράς κυκλοφόρησε και προκαλεί ήδη πανικό στους οπαδούς του διάσημου graphic novel του Άλαν Μουρ.

Κοιτώντας το trailer επιβεβαιώνεται πως δεν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα μεταφορά της πρωτότυπης ιστορίας (κάτι που είχε κάνει το 2009 ο Ζακ Σνάιντερ στο σινεμά) αλλά για ένα εντελώς καινούριο στόρι που λειτουργεί σαν σίκουελ της αρχικής. Για την ακρίβεια, τα τεκταινόμενα μοιάζουν να λαμβάνουν χώρα μερικά χρόνια μετά το τέλος του αρχικού «Watchmen» και τολμούμε να μαντέψουμε πως το περιεχόμενο από το ημερολόγιο του Ρόρσαχ έχει γίνει ευρέως γνωστό (όσοι θυμούνται το φινάλε του διάσημου graphic novel καταλαβαίνουν).

Όπως φαίνεται έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη οργάνωση, τα μέλη της οποίας φοράνε τη χαρακτηριστική μάσκα του Ρόρσαχ αποτίοντάς του φόρο τιμής και επιχειρώντας να συνεχίσει το έργο του: το concept θυμίζει υπερβολικά τους «Sons of Batman» που κάνουν την εμφάνισή τους στο «The Dark Knight Returns» του Φρανκ Μίλερ. Παράλληλα, το συνεχόμενο «τικ τακ» που ακούγεται σε όλο το trailer δίνει την εντύπωση ότι όλα εξελίσσονται σε μια συνθήκη που ο χρόνος μοιάζει να τελειώνει…

Ο Τζέρεμι Άιρονς μοιάζει να υποδύεται τον Οζυμάντιας σε μεγάλη ηλικία ενώ το ύφος και τα χρώματα της σειράς θυμίζουν ευθέως το ύφος της ταινίας του Ζακ Σνάιντερ. Μένει να επιβεβαιωθεί (ή να διαψευστεί) αν η σειρά του HBO θα ανήκει και στο ίδιο σύμπαν με την ταινία ή απλά μοιράζονται κοινή αισθητική.

Να και το πριζωτικό trailer: