Φήμες για ταυτόχρονη επιστροφή του Batfleck και του Bane!

Την solo ταινία Batman με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Ματ Ριβς στην σκηνοθεσία την περιμένουμε έτσι κι αλλιώς πως και πως και εδώ και καιρό γνωρίζαμε πως είναι προγραμματισμένη για το 2021. Η ανακοίνωση ωστόσο πως μέσα στο 2021 θα παιχτεί από το HBO Max και η εκδοχή του Ζακ Σνάιντερ για το «Justice League» -το λεγόμενο «Snydercut»- έφερε μια ηδονική διαπίστωση για τους οπαδούς του «Σκοτεινού Ιππότη»: μέσα στο 2021 θα δούμε δυο κινηματογραφικές εκδοχές του ήρωα, καθώς αυτός θα ζωντανέψει τόσο από τον Πάτινσον όσο και εκ νέου από τον Μπεν Άφλεκ. Και άπαντες περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τη στιγμή της σύγκρισης.

Αυτή η πραγματικότητα ωστόσο φαίνεται πως θα αποτελέσει την αφετηρία για το ξεδίπλωμα δυο παράλληλων διαδικασιών αναφορικά με το κινηματογραφικό μέλλον του Μπάτμαν. Και αυτό διότι με την δημοσιοποίηση του «Snudercut» επανέρχεται το σενάριο μιας solo ταινίας Μπάτμαν με τον Μπεν Άφλεκ ενώ ταυτόχρονα, οι δημιουργοί της έτερης εκδοχής, αυτή με τον Πάτινσον, δουλεύουν ήδη και πάνω στο sequel της!

Συγκεκριμένα, πριν μερικές μέρες η αμερικάνικη ιστοσελίδα «theculturednerd», δημοσίευσε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ της σύμφωνα με το οποίο, στην DC υπάρχει η σκέψη να γυριστεί μια ταινία με τον Άφλεκ να παίζει εκ νέου τον Μπάτμαν, τον Τζάρεντ Λέτιο να επιστρέφει στον ρόλο του Τζόκερ και τον Τζο Μανγκανιέλο να υποδύεται τον Deathstroke, κάτι που είχε δρομολογηθεί να γίνει έτσι κι αλλιώς αλλά ακυρώθηκε.

Πρόκειται με άλλα λόγια για την επαναφορά παρελθοντικών σχεδίων της DC, που επανέρχονται εξαιτίας του «Snydercut». Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη η επιστροφή του Άφλεκ στον ρόλο του Μπάτμαν για μια solo περιπέτεια να μην γίνει υπό μορφή ταινίας αλλά υπό μορφή μίνι σειράς που θα παιχτεί στο HBO Max.

Μόλις μια μέρα αργότερα, το «Heroic Hollywood» δημοσιοποίησε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, οι ιθύνοντες του «The Batman» του Ματ Ριβς δουλεύουν ήδη ένα σενάριο για sequel και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας δεν έχουν ολοκληρωθεί καν!

Η σκέψη τους θέλει τον Μπάτμαν του Ρόμπερτ Πάτινσον να αντιμετωπίζει τον Bane στο sequel, τον βασικό ανταγωνιστή δηλαδή του «The Dark Knight Rises» του Κρίστοφερ Νόλαν. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μετά την τεράστια επιτυχία του «Joker» και την συνειδητοποίηση πως οι villain της DC θα μπορούσαν να έχουν δικές τους origin ταινίες, υπήρξε η σκέψη να γυριστεί μια solo ταινία για τον Bane και το πως κατέληξε να είναι αυτός ο παντοδύναμος τύπος. Στη συνέχεια ωστόσο η εν λόγω σκέψη συγχωνεύτηκε με εκείνη περί sequel για την ταινία του Ματ Ριβς και για την ώρα, αυτός φαίνεται να είναι ο προσανατολισμός.

Με άλλα λόγια, αν τα αμερικάνικα ρεπορτάζ ευσταθούν, δεν αποκλείεται να δούμε δυο διαφορετικές live action εκδοχές του Μπάτμαν να εξελίσσονται ταυτόχρονα τα επόμενα χρόνια! Εκτός και αν το ένα σχέδιο μπλοκάρει το άλλο. Με δεδομένο ωστόσο πως ο Μπάτμαν του Άφλεκ μπορεί να είναι τηλεοπτικός μέσα από το HBO Max και εκείνος του Πάτινσον κινηματογραφικός, η DC ενδέχεται να τολμήσει την δόμηση παράλληλων εκδοχών…