Τhe Grim Knight: Ο Batman παίρνει τα όπλα του σε ένα εναλλακτικό σύμπαν

0

Παραχαράσσοντας την ιστορία του, η DC μετατρέπει τον Batman σε Punisher στο πρώτο τεύχος του The Batman Who Laughs: The Grim Knight.

Από τον Ιούνιο του 2017 η DC έχει αρχίσει μία σειρά από εναλλακτικές ιστορίες του Σκοτεινού Ιππότη με τίτλο Dark Knights: Metal. Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθούμε διάφορες origin ιστορίες από το δίδυμο των Scott Snyder και Greg Capullo, οι οποίοι παρουσιάζουν εναλλακτικά πορτραίτα του Batman που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι τώρα.

Η αρχή έγινε με το The Batman Who Laughs όπου ο Batman παραδίδεται στις ορμές του και σκοτώνει τον Joker. Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή όμως μολύνει τον Batman με μία νευροτοξίνη, η οποία τον μετατρέπει σε ένα εφιαλτικό υβρίδιο Batman/Joker που κατέχει όλες τις δυνάμεις του Σκοτεινού Ιππότη και την χαοτική μανία του χειρότερου εχθρού του, σπέρνοντας την καταστροφή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σειρά σημείωσε επιτυχία και έτσι οι Snyder και Capullo συνέχιζουν το crossover, αυτή την φορά με το Grim Knight. Η ιστορία παραλλάσει τα γεγονότα του Year One με τον μικρό Bruce Wayne να γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του αλλά, αντιστρέφοντας το origin του, σκοτώνει εν ψυχρώ τον Joe Chill για να μετατραπεί στην πορεία σε έναν αιμοσταγή δολοφόνο.

 Το τεύχος παίρνει και άλλα κλασσικά καρέ του Year One, όπως την εμφάνιση του Batman στο δείπνο των επιφανών της Γκόθαμ και την περίφημη σκηνή όπου κάθεται στην πολυθρόνα και η νυχτερίδα σπάει το παράθυρο, δίνοντας του την έμπνευση για να γίνει υπερήρωας. Μόνο που και στις δύο περιπτώσεις ο Batman δεν διστάζει να σκορπίσει τον θάνατο, κάνοντας σαφές του τι θα μπορούσε να είναι υπό διαφορετικές συνθήκες.

Έχουμε ξαναδεί αρκετές βίαιες εκδοχές του Batman αλλά αυτή ξεπερνάει κάθε όριο που θεωρούσαμε δεδομένο για τον Σκοτεινό Ιππότη. Μένει να δούμε τι άλλη εκδοχή μας επιφυλάσσει το δίδυμο Snyder-Capullo.