Το Shang-Chi της Marvel βρήκε τον σκηνοθέτη του

0

Η Marvel εισάγει στο MCU την πρώτη της ταινία με Ασιάτη υπερήρωα και ανακοίνωσε το όνομα του σκηνοθέτη που θα την αναλάβει.

Μετά την επιτυχία του Black Panther και της Captain Marvel η Marvel παίρνει πιο σοβαρά το διαπολιτισμικό κομμάτι, φέρνοντας στην μεγάλη οθόνη την πρώτη υπερηρωική ταινία με Ασιάτη πρωταγώνιστη. Πρόκειται για τον Shang-Chi, έναν άσο των πολεμικών τεχνών, ο οποίος αποκτά την ικανότητα να δημιουργεί πολλαπλές εκδοχές του εαυτού του.

Η ανακοίνωση της ταινίας είχε γίνει ήδη γνωστή από τον Δεκέμβρη, χωρίς όμως να υπάρχουν περαίτερω πληροφορίες όσον αφορά τους συντελεστές της. Τελικά το πρώτο βήμα έγινε και ο εκλεκτός σκηνοθέτης θα είναι ο Destin Daniel Cretton. Ο Χαβανέζος σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του το Glass Castle και ετοιμάζει το Just Mercy, ένα δικαστικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Brie Larson (Captain Marvel) και Michael B. Jordan (Black Panther).

Η επιλογή του εν λόγω σκηνοθέτη πατάει πάνω στο μοτίβο της Marvel να αναθέτει σε ανεξάρτητους δημιουργούς τις ταινίες του σύμπαντος της, με την ασιατική καταγωγή του να παίζει σημαντικό ρόλο για την κατοχύρωση της θέσης. Όσον αφορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι η Marvel αναζητά έναν ηθοποιό ασιατικής καταγωγής για να ενσαρκώσει τον υπερήρωα.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στο υπερηρωικό σινεμά, καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ευρέως γνωστοί Ασιάτες υπερήρωες (ο Bruce Lee εξαιρείται), ελπίζοντας ότι θα συμβάλλει στην αναγνώριση άλλης μιας υποτιμημένης μειονότητας στο Hollywood. Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί σωστά το πολλά υποσχόμενο project.