Το ”Once Upon a Time in Hollywood” ίσως να είναι η τελευταία ταινία του Tarantino

0

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης υπονόησε ότι η επερχόμενη ταινία του μπορεί να είναι και η τελευταία του. 

Ο Quentin Tarantino έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι σκοπεύει να σταματήσει την σκηνοθεσία, αφού συμπληρώσει δέκα ταινίες στο ενεργητικό του. Το καλοκαίρι κάνει πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο ”Once Upon a Time in Hollywood”, το οποίο θα αποτελέσει την ένατη ταινία του. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες δηλώσεις δημιουργών, οι οποίες αναιρέθηκαν με τα χρόνια, απ’ ό,τι φαίνεται όμως, ο Tarantino επιμένει στα λεγόμενά του και μάλιστα ίσως η απόσυρσή του να έρθει ακόμα πιο σύντομα απ’ ό,τι περιμέναμε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον αριθμό των κινηματογραφικών του έργων, ο ίδιος φαίνεται ότι σκέφτεται ήδη την πιθανότητα να σταματήσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

”Νομίζω ότι όσον αφορά τον κινηματογράφο, έχω φτάσει στο τέλος του δρόμου. Βλέπω τον εαυτό μου να γράφει κινηματογραφικά βιβλία και θεατρικά έργα, οπότε θα είμαι ακόμα δημιουργικός. Θεωρώ ότι ό,τι είχα να δώσω στις ταινίες, το έχω δώσει ήδη.” 

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

”Αν πάει καλά (η ταινία), ίσως να μην κάνω δέκατη. Ίσως σταματήσω τώρα! Ίσως σταματήσω όσο βρίσκομαι μπροστά. Θα δούμε.”

Τις προθέσεις του σκηνοθέτη επιβεβαίωσε και ο Brad Pitt, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο ”Once Upon a Time in Hollywood” μαζί με τον Leonardo Di Caprio.

”Δεν νομίζω ότι μπλοφάρει. Νομίζω ότι το εννοεί σοβαρά. Και γω αντέδρασα σε αυτό, αλλά γνωρίζει τα μαθηματικά του πότε νιώθει ένας σκηνοθέτης ότι μπορεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Αλλά έχει άλλα σχέδια, οπότε δεν θα του πούμε αντίο για αρκετό καιρό ακόμα.”

Ακόμα και αν είναι η τελευταία ταινία του, σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο χολιγουντιανό project του, έχοντας έτοιμο σενάριο για μία ταινία Star Trek. Επίσης το 2016 είχε αναφέρει τρεις ιδέες για μελλοντικές ταινίες, με αυτές να αφορούν μία γκανγκστερική ταινία των 30ς, κάτι σύγχρονο με κουλ σκηνές οδήγησης και μία πολύ τρομακτική horror ταινία.

Στις 22 Αυγούστου θα προβληθεί στην Ελλάδα το ”Once Upon a Time in Hollywood” και ίσως να πρόκειται για την τελευταία φορά που θα δούμε ταινία του Tarantino στο σινεμά. Όπως και να χει, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες των τελευταιών 20 χρόνων και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες που γαλουχήθηκαμε με τις ταινίες του.