Το «Knights of the Old Republic» γίνεται ταινία

0

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες ενός καταιγισμού από ταινίες Star Wars. Πέρα από την συνέχιση της αρχικής τριλογίας με τα ”The Force Awakens” και ”The Last Jedi”, είδαμε και δύο spin-offs, αποτελούμενα από τα ”Rogue One” και ”Solo: A Star Wars Story”. Επίσης τον Δεκέμβριο έρχεται το κλείσιμο της νέας τριλογίας με το ”Rise of Skywalker”.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί αμφίδρομα συναισθήματα. Από την μία έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε συχνότερα το λατρεμένο franchise, από την άλλη άρχιζει να διαφαίνεται ένας κορεσμός σχετικά με τον όγκο των ταινιών που κυκλοφορούν. Σύντομα έρχεται η σειρά ”The Mandalorian” και ήδη ετοιμάζονται δύο τριλογίες, η μία από τους δημιουργούς του Game of Thrones και η άλλη από τον Rian Johnson.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Buzzfeed News, αυτή την περίοδο ετοιμάζεται μία νέα ταινία Star Wars, βασισμένη στο διάσημο RPG videogame ”Knights of the Old Republic”, το οποίο κυκλοφόρησε από την Bioware το 2003 και αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους videogame τίτλους της προηγούμενης δεκαετίας. Η ιστορία διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα της αρχικής τριλογίας και περιέχει όλα τα στοιχεία του διαγαλαξιακού lore που αγαπάμε, όπως Jedi, Sith, Wookies, droids και φυσικά την Δύναμη.

Το σενάριο γράφεται από την Laeta Kalogridis (Alexander, Shutter Island) και εφόσον πάει καλά, θα αποτελέσει την αφετηρία μίας νέας σειράς ταινιών. Πρόκειται για την δεύτερη γυναίκα σεναριογράφο του franchise, μετά την Leigh Brackett, η οποία συνέγραψε το σενάριο του ”Empire Strikes Back” μαζί με τον Lawrence Kasdan. Η κίνηση αυτή είναι μία απάντηση στους επικριτές της Disney, σχετικά με την σχεδόν αποκλειστική πρόσληψη αντρών σεναριογράφων σε όλες τις ταινίες του franchise.

Η πρώτη ταινία της τριλογίας των Benioff και Weiss θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου του 2022, με τις επόμενες δύο να κυκλοφορούν το 2024 και 2026. Κάπου ενδιάμεσα αναμένεται και το Knights of the Old Republic, σύμφωνα με τις φημολογίες.

Μία είδηση που αφορά το Star Wars είναι πάντα ευχάριστη είδηση, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή η υπερκατανάλωση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το μέλλον του franchise.