Το Face/off γίνεται remake για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο

0

Η ξέφρενη 90ς περιπέτεια του John Woo ετοιμάζεται για την μοντέρνα της εκδοχή. 

Κάποτε στα 90ς οι ταινίες δράσης ήταν το απόλυτο θέλγητρο για αγνή κινηματογραφική διασκέδαση. Ο κόσμος σύρεε στις σκοτεινές αίθουσες για να απολαύσει εκρήξεις, πιστολίδια και macho ήρωες να σπέρνουν την καταστροφή εν μέσω θρυλικών ατακών. Η μόδα αυτή πέρασε, οι υπερήρωες μονοπωλούν τα ταμεία και πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι για να μας θυμίζουν εκείνα τα χρόνια.

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην ατολμία των μεγάλων στούντιος να επενδύσουν σε φρέσκες ιδέες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες ανέμπνευστων remakes, reboots, sequels, prequels κλπ κλπ, που ο μόνος σκοπός τους είναι να κερδοφορήσουν πατώντας στην φήμη της πρωτότυπης ταινίας. Το Hollywood δεν λέει να σταματήσει αυτή την τάση κι ας βλέπει ότι δεν ψήνεται γενικά το κινηματογραφικό κοινό. Αφού λοιπόν η αναβίωση των παλιών franchises οδεύει προς την εξάντλησή του, σειρά παίρνουν οι σόλο επιτυχίες των παλιοτέρων δεκαετιών. Το Face/off είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Deadline η Paramount ετοιμάζει remake της πιο καταιγιστικής και ξέφρενης action ταινίας που έβγαλαν τα 90ς, το οποίο έβαλε τους John Travolta και Nicolas Cage να ανταλλάζουν πρόσωπα και να υποδύονται ο ένας τον άλλο, χαρίζοντάς μας μία απολαυστική εξτραβαγκάνζα. Το σενάριο έχει αναλάβει ο Oren Uziel των ”22 Jump Street” και ”The Cloverfield Paradox” και ίσως το μόνο ενδιαφέρον να βρίσκεται στην επιλογή των ηθοποιών που θα υποδύονται το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Αν και είναι λίγο δύσκολο να φτάσεις τα επίπεδα του Nicolas Cage στην συγκεκριμένη ταινία.

Άλλη μια παλιά επιτυχία παίρνει τον δρόμο της επανεκτελέσης και οι πιθανότητες να δούμε κάτι αξιομνημόνευτο είναι σχεδόν μηδαμινές. Ειδικά όταν πρόκειται για μια ταινία που είναι ξεκάθαρο προϊόν της εποχής της, μία εκ νέου μεταφορά δεν έχει κανένα απολύτως αντίκρυσμα, όπως είδαμε και με το πρόσφατο remake του ”Point Break” (ναι, είχε βγει remake του ”Point Break” το 2015). Το μόνο καλό είναι ότι προκύπτει μια καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε ξανά πόσο γαμάτο ήταν το ”Face/off”.