Το Deadpool 3 ίσως να είναι PG-13 και αυτό είναι πολύ κακό

0

Η Disney σκέφτεται σόβαρα να μειώσει τα επίπεδα της βίας και της καφρίλας για το τρίτο μέρος του τρολ υπερήρωα. 

Μέσα στο 2019 οι υπερήρωες που άνηκαν στο κινηματογραφικό στούντιο της FOX, εισχώρησαν στην εταιρεία του Μίκι Μάους, για να μπουν κι αυτοί με την σειρά τους στο ολοένα και αυξανόμενο MCU. Κι αν αυτό ίσως ωφελήσει στην πορεία χαρακτήρες όπως τους Fantastic 4 και τους X-men, δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να ισχύσει το ίδιο και για τον Deadpool.

Η Disney είναι θετική στο να συνεχίσει το υπερεπιτυχημένο franchise του αθυρόστομου υπερήρωα αλλά οι συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει αυτό, εγείρουν πολλές απορίες. Σε αντίθεση με την υπερβολική χρήση βίας και κάφρικου χιούμορ που διακρίνουν τις περιπέτειες του Wade Wilson, οι ταινίες της MCU φημίζονται για την πιο ”φωτεινή” απεικόνιση των καθιερωμένων χαρακτήρων της. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η εξαγορά της FOX, οι οπαδοί έκαναν σαφές ότι δεν επιθυμούν καμία αλλαγή πάνω στον αγαπημένο τους υπερήρωα και οι πρώτες φήμες φρόντισαν να τους διαβεβαιώσουν ότι το franchise του Deadpool θα μείνει όπως είναι.

Ο σκηνοθέτης του Deadpool 2, David Leitch, έριξε λάδι στην φωτιά σε μια συνέντευξη του στο Yahoo, υπονοώντας ότι το τρίτο μέρος του franchise ίσως να είναι πιο λογοκριμένο, ώστε να είναι πιο κοντά στα πρότυπα που έχει θέσει το MCU.

”Είναι rated R και αυτός δεν είναι απαραίτητα o τρόπος της Disney, αλλά δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε rated R και η Disney να κάνει οπωσδήποτε PG-13 ταινίες. Νομίζω ότι θα βρούμε μια μέση λύση.”

”Υπάρχει πολύ μυστήριο γύρω από το τι θέλουν να κάνουν με τον Deadpool, αλλά από τις συζητήσεις που έχω ακούσει είναι θετικοί. Απλά νομίζω ότι προσπαθούν να βρουν τον σωστό τρόπο.”

Απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξουν πολλές διαπραγματεύσεις για την τελική απεικόνιση του (πλέον) ντισνεϊκού Deadpool και όπως εξήγησε και ο Leitch, θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Η Disney όμως φαίνεται να ξεχνάει ότι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του αντιήρωα ήταν οι αιματηρές σεκάνς και το αντισυμβατικό χιούμορ και αν νοιάζεται πραγματικά για τους χαρακτήρες της, οφείλει να αφήσει τον merc with a mouth όπως τον γνωρίσαμε και όχι να θυσιάσει τα καλύτερα στοιχεία του, για να μπορεί να προσελκύσει μικρότερες ηλικίες στους κινηματογράφους.

Ας ελπίσουμε ο Kevin Feige να λογικευτεί και να συνεχίσει την ίδια πετυχημένη συνταγή που είδαμε στις δύο πρώτες ταινίες, καθώς Deadpool χωρίς βία και καφρίλα δεν μπορεί να υφίσταται.