Το ”Batman” του Ben Affleck θα εξερευνούσε τον κόσμο του Arkham Asylum

0

Ο διευθυντής φωτογραφίας, Robert Richardson, έδωσε στο φως της δημοσιότητας σημαντικές λεπτομέρειες για την solo ταινία Batman του Ben Affleck που δεν είδαμε ποτέ. 

Ο Batman θα επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη το 2021 με τον Robert Pattinson να φοράει την στολή του Σκοτεινού Ιππότη και τον Matt Reeves στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά αυτό δεν ήταν το αρχικό πλάνο της Warner. Μετά την κυκλοφορία του ”Justice League”, ο Ben Affleck θα υποδυόταν τον Bruce Wayne σε μία solo ταινία που θα έγραφε και θα σκηνοθετούσε ο ίδιος. Τελικά ο Affleck παραιτήθηκε από το project και ο Matt Reeves, φρέσκος από την επιτυχία των δύο ”Planet of the Apes”, ανέλαβε την νέα εκδοχή του Batman στον κινηματογράφο.

Το podcast του MTV, ”Happy Sad Confused”, είχε καλεσμένο τoν διευθυντή φωτογραφίας και σταθερό συνεργάτη του Quentin Tarantino, Robert Richardson, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του ”Once Upon a Time in Hollywood”, ο οποίος είχε προσληφθεί από τον Affleck για την ταινία, με τους δυο τους να έχουν συνεργαστεί ήδη μια φορά στο ”Live By Night”. O ίδιος αναφέρθηκε στο αδικοχαμένο project, κάνοντας γνωστή στο ευρύ κοινό την κατεύθυνση που θα έπαιρνε η εκδοχή του Batfleck αλλά και τον λόγο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

”Υπήρχε ένα σενάριο αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητό. Προσπαθούσε να το αλλάξει αλλά έπειτα αποφάσισε να κάνει το Gone Girl.”

Όσον αφορά το σενάριο, ο Richardson αποκάλυψε ότι θα διαδραματιζόταν στο Arkham Asylum και θα εξερευνούσε την παράνοια του χαρακτήρα του Batman.

‘(O Affleck) θα πήγαινε βαθιά στο μυαλό του Batman. Οπότε πιστεύω θα βλέπαμε κάτι πιο σκοτεινό απ’ ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν και πιο προσωπικό, ποιος είναι μέσα στον Batman, ποια στοιχεία του χαρακτήρα του είναι λογικά και ποια όχι.”

Όπως καταλαβαίνουμε, η ταινία του Ben Affleck θα ήταν βασισμένη σε ένα από τα πιο διάσημα κόμικ του Σκοτεινού Ιππότη, το Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth”, στο οποίο ο Batman έρχεται αντιμέτωπος με όλη την γκάμα των αντιπάλων του στο περίφημο ψυχιατρικό άσυλο του Gotham. Πρόκειται για την ίσως πιο ψυχεδελική και συνάμα τρομακτική ιστορία του Batman στο χαρτί και αποτελεί διακαή πόθο των απανταχού μπατμανάκηδων για μία σωστή μεταφορά στην μεγάλη οθόνη.

Τελικά η ταινία του Affleck έμελλε να μπει κι αυτή στο ράφι των νεκρών σεναρίων και θα περιμένουμε μέχρι τις 25 Ιουνίου 2021, ώστε να δούμε αν η Warner πήρε την σωστή απόφαση ή όχι.