Το animated teaser του Candyman σκορπάει ανατριχίλες

0

Η απόδοση του origin του ”Candyman” είναι απλά εξαιρετική μέσα από το νεό animated teaser για το επερχόμενο remake. 

Η σκηνοθέτις του remake του ”Candyman”, Nia DaCosta κοινοποίησε ένα teaser για την πολυαναμενόμενη horror ταινία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ψηφιακές μαριονέτες. Μέσα στα δυόμιση λεπτά της διάρκειάς του, βλέπουμε το origin του Candyman καθώς και σκηνές ρατσιστικής βίας, κάνοντας έναν επίκαιρο κοινωνικό σχολιασμό για την σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ.

Το ανατριχιαστικό βίντεο δεν δείχνει κάποια σκηνή από το επερχόμενο remake αλλά σε βάζει απόλυτα στον μύθο του Candyman και τον συνδέει έξοχα με την συνεχή καταπίεση που δέχεται η μαύρη κοινότητα εδώ και αιώνες. Αξίζει να αναφερθεί και η χρήση του μουσικού theme από την πρωτότυπη ταινία που δημιουργεί μια θλιβερή αλλά και creepy ατμόσφαιρα.

Η σκηνοθέτις αναφέρθηκε πολύ εύστοχα στην ουσία του μύθου του Candyman ως μια διασταύρωση της λευκής βίας και του πόνου των μαύρων. Το πρωτότυπο ”Candyman” αποτελεί μία από τις καλύτερες horror ταινίες των 90ς, καθώς πέρα από τον αγνό τρόμο που μας έδωσε, ήταν και μια εξαιρετική αλληγορία πάνω στην τραγική μοίρα των μαύρων σκλάβων που στοιχειώνουν τις ΗΠΑ μέχρι και σήμερα.

Το remake του ”Candyman” αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Σεπτεμβρίου, αν κι όλα είναι ρευστά, εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι τότε απολαύστε το υπέροχο βίντεο: