Το Alien γίνεται 40 χρονών και το γιορτάζει με έξι πρωτότυπες ιστορίες (vid)

Το 2019 είναι η χρονιά που μια θρυλική ταινία από τον χώρο του Sci Fi γίνεται 40 χρονών. Ο λόγος για το «Alien», την ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1979 και έμελλε να είναι η απαρχή για ένα από τα πιο αγαπημένα franchise στην ιστορία του σινεμά. Και με την ευκαιρία των 40ων γενεθλίων του κυκλοφορούν έξι μικρού μήκους ταινίες, η εξέλιξη των οποίων λαμβάνει χώρα στο σύμπαν του «Alien».

Κάθε μία από τις έξι εν λόγω ταινίες, που θα είναι σε θέση να τις δει ο οποιοσδήποτε online στο διαδίκτυο, περιλαμβάνουν διαφορετικούς χαρακτήρες που δρουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και υπό διαφορετικές συνθήκες. Προφανώς, κάθε ιστορία καθορίζεται από την παρουσία του εφιαλτικού Xenomorph που -αυτονόητα- κάνει την εμφάνισή του σε αυτές.

Μια από τις πιο αναμενόμενες είναι το «Alone» του κινηματογραφικού παραγωγού Νόα Μίλερ, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός διαστημικού σκάφους με το όνομα «Hope» που κουβαλάει ένα μυστηριώδες φορτίο, το οποίο και θα αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο (μπορούμε να μαντέψουμε φυσικά περί τίνος πρόκειται…).

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτές οι έξι ιστορίες επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 550 σεναρίων που διαγωνίστηκαν μεταξύ τους. Οι έξι νικητές-σκηνοθέτες ενισχύθηκαν με το κατάλληλο μπάτζετ προκειμένου να μπορέσουν να γυρίσουν τις ταινίες τους.

Οι τέσσερις πρώτες ταινίες θα παιχτούν στο Comic Con του Σιάτλ στις 15 Μαρτίου και στη συνέχεια στο Σικάγο στις 23 Μαρτίου. Οι δυο επόμενες θα προβληθούν στο WonderCon στις 30 Μαρτίου. Στη συνέχεια θα ανεβαίνουν σταδιακά από την πλατφόρμα του IGN με στόχο να είναι όλα διαθέσιμα στις 3 Μαΐου.

Το τρέιλερ των ταινιών πάντως είναι φτιαγμένο για να σε βάζει στην πρίζα: