Το τελικό trailer του «Star Wars: The Rise of Skywalker» μας προετοιμάζει για το τέλος

0

Ύστερα από εννιά ταινίες, η ιστορία της οικογένειας Skywalker οδεύει προς το οριστικό τέλος της.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της ποπ κουλτούρας που βγαίνει ταινία Star Wars αλλά το hype φαίνεται να είναι μικρότερο από κάθε άλλη φορά. Οι ανάμεικτες αντιδράσεις του προηγούμενου επεισοδίου, η παντοδυναμία της Marvel που άλλαξε το τοπίο του κινηματογράφου και το φαινόμενο «Joker», για το οποίο δεν λέει να σταματήσει να παραμιλάει ο κόσμος, έριξαν αρκετά θα λέγαμε το επίπεδο της προσμονής για το νέο κεφάλαιο του Star Wars.

Η αλήθεια είναι ότι ο χειρισμός της Disney δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός. Το άρμεγμα του franchise άρχισε να κουράζει τους οπαδούς και η απόφαση να δώσουν στον JJ Abrams το τελευταίο επεισόδιο για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του «The Last Jedi», δείχνει ότι το franchise περνάει κρίση και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να διορθωθεί στο άμεσο μάλλον. Η προοπτική του Disney+ ίσως είναι μια καλή λύση αλλά αυτό θα φανεί σε λίγο καιρό, όπου θα κάνει πρεμιέρα η νέα streaming πλατφόρμα.

Μέσα σε όλα αυτά βγήκε και το τελευταίο trailer του επερχόμενου επεισοδίου, το οποίο δηλώνει με τον τίτλο του το τέλος του saga της οικογένειας των Skywalker, με σκοπό στο μέλλον να δούμε και άλλα κομμάτια του μακρινού γαλαξία. Το marketing της ταινίας μας έδειξε την επιστροφή του Αυτοκράτορα Palpatine και αναρωτιόμαστε γιατί να προβούν από τώρα σε αυτή την αποκάλυψη, εκτός αν πρόκειται για άλλο ένα plot twist. Επίσης βλέπουμε ξεκάθαρα την Rey με τον Kylo Ren, πέρα από το να μονομαχούν, να συμμαχούν, και σκεφτόμαστε τι έκπληξη ετοιμάζει η ένατη ταινία της σειράς και αν τελικά θα αξίζει τον κόπο.

Αν βγάλουμε βέβαια τον φανμποϊσμό και τις αμφιβολίες από το μυαλό μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το trailer είναι επικό, συγκινητικό και αφήνει μία ελπίδα για ένα ιδανικό κλείσιμο της ιστορίας. Αυτό θα το γνωρίζουμε στις 20 Δεκεμβρίου που θα κάνει πρεμιέρα. Μέχρι τότε, may the force be with JJ.