Το ματωμένο σήμα του Μπάτμαν: Τι σημαίνει για την επερχόμενη ταινία «Flash»;

0

Άλλοι αντιμετώπισαν το νέο με υπερβολικό σκεπτικισμό, άλλοι κρατάνε μικρό καλάθι αλλά μια ανυπομονησία την έχουν και άλλοι έχουν πορωθεί ήδη: όπως είναι απόλυτα λογικό, η επιστροφή του Μάικλ Κίτον στον ρόλο του Μπάτμαν, 30 χρόνια μετά την τελευταία φορά που φόρεσε τη θρυλική στολή είναι μια εξέλιξη που διχάζει. Το μόνο δεδομένο είναι πως η σόλο ταινία του Flash, η οποία αναμένεται να αντλεί τεράστιο κομμάτι της έμπνευσής της από το «Flashpoint Paradox» και πρόκειται να μπλέκει με ταξίδια σε παράλληλους κόσμους και διαστάσεις και άλλα τέτοια όμορφα, θα εμπεριέχει και μια επαφή του κεντρικού χαρακτήρα -του Flash- με τον Μπάτμαν του σύμπαντος του Τιμ Μπάρτον. Τον Μάικλ Κίτον δηλαδή.

Πρόσφατα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Άντι Μουσκιέτι, έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το σήμα του Σκοτεινού Ιππότη έτσι όπως θα φαίνεται στην ταινία. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σχέδιο που υπήρχε στις ταινίες του Τιμ Μπάρτον μόνο που στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μουσκιέτι φαίνονται ξεκάθαρα μερικές σταγόνες αίματος να το βρωμίζουν. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να αρχίσουν τα σενάρια αναφορικά με το τι πρόκειται να δούμε στην ταινία όσον αφορά τον χαρακτήρα του Μπάτμαν.

Ένα ενδιαφέρον αλλά μάλλον απίθανο σενάριο που ακούστηκε, συνδέει αυτές τις σταγόνες αίματος με την είσοδο των Watchmen στον multiverse της DC. Για την ακρίβεια, το ματωμένο σήμα του Μπάτμαν μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο ματωμένο σήμα του Κομίντιαν από το «Watchmen» το οποίο έμελλε να γίνει και σήμα-κατατεθέν για την θρυλική δημιουργία του Άλαν Μουρ. Και με δεδομένο πως πρόσφατα η DC συνέδεσε μέσα από τα κόμιξ το κλασικό της σύμπαν με εκείνο των «Watchmen» μέσα από το «Doomsday Clock», οι φήμες πως το άνοιγμα σε multiverse καταστάσεις και στο σινεμά θα εμπεριέχουν τους ήρωες του Άλαν Μουρ δίνουν και παίρνουν.

Η έτερη και μάλλον πιο πιθανή εκδοχή θέλει τον Μπάτμαν που θα συναντήσουμε σε αυτή την ταινία να είναι ένας πολύ πιο βίαιος Μπάτμαν σε σχέση με αυτό που είχαμε δει για τελευταία φορά πριν 30 χρόνια – αυτό δείχνουν οι κηλίδες αίματος πάνω του. Αυτή άλλωστε είναι μια θεωρία πολύ πιο συνυφασμένη με την παράδοση του Μπάτμαν, καθώς το να βλέπουμε τον Σκοτεινό Ιππότη να… σκοτεινιάζει παραπάνω όσο περισσότερο μεγαλώνει είναι μια πολύ γνώριμη εξέλιξη στην μυθολογία του. Όχι πως ο Μπάτμαν του Μπάρτον δεν ήταν σκοτεινός έτσι κι αλλιώς, αλλά το αίμα στην στολή του συνιστά αντικειμενικά αναβάθμιση. Προφανώς, ανάμεσα στο φινάλε του «Batman Returns» και τη συνάντηση του εν λόγω Μπάτμαν με τον Flash κάτι έχει μεσολαβήσει που… του γύρισε τα μυαλά. Τι είναι αυτό; Λογικά θα το μάθουμε μέσα από τα συμφραζόμενα βλέποντας την ταινία.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει μια σειρά κόμιξ που θα λέγεται «Batman ’89» από τον Sam Hamm στο σενάριο (δηλαδή τον σεναριογράφο των ταινιών του Μπάρτον) and τον Joe Quinones στο σχέδιο. Η εν λόγω σειρά πρόκειται να εξερευνά το σύμπαν που έχτισε ο Τιμ Μπάρτον για τον Σκοτεινό Ιππότη, ο σχεδιασμός του Μπάτμαν παραπέμπει ευθέως στον Μάικλ Κίτον και όπως όλα δείχνουν, μέσω αυτής της σειράς πρόκειται να συνεχιστεί η ιστορία που έκλεισε με το φινάλε του «Batman Returns».

Δεν αποκλείεται η εν λόγω σειρά κόμιξ να συνδεθεί τελικά με την ταινία «Flash» και τα όσα θα διαβάσουμε σε αυτή την ιστορία να αποτελέσουν ουσιαστικά ένα prequel της επανεμφάνισης του Μάικλ Κίτον στη μεγάλη οθόνη ως Μπάτμαν. Ίσως μέσα από αυτή τη σειρά να δούμε και για ποιο λόγο ο Μπάτμαν σκοτείνιασε, έγινε πιο βίαιος και κατάληξε στον Μπάτμαν που θα δούμε στο «Flash» o οποίος κυκλοφορεί με ματωμένη στολή.

Κατά τα άλλα, υπάρχει και μια ακόμα θεωρία που θέλει τους συγκεκριμένους λεκέδες να μην είναι από αίμα αλλά από… μαρμελάδα και να αποτελούν μια χιουμοριστική νότα για την ταινία. Μάλλον το μοναδικό σενάριο που δεν θέλουμε ούτε να ακούμε!