Το θρυλικό Akira γίνεται ταινία από τους Taika Waititi και Leonardo Di Caprio

0

Ο σκηνοθέτης του Thor: Ragnarok και η εταιρεία παραγωγής του Leonardo Di Caprio θα αναλάβουν την μεταφορά του ιστορικού anime. 

Τι και αν τα Ghost in the Shell, Dragonball και Alita: Battle Angel απέτυχαν παταγωδώς να αποτελέσουν τουλάχιστον αξιοπρεπείς ταινίες; To Hollywood δεν φαίνεται να πτοείται και το Akira, ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών, θα αποκτήσει την live-action εκδοχή του και δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε στο άκουσμα της είδησης αυτής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες προσπάθειες, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα της μεταφοράς του συγκεκριμένου anime στην μεγάλη οθόνη. Ο Taika Waititi είναι βεβαιώς ένα από τα ανερχόμενα ονόματα σκηνοθετών αυτή την στιγμή, έχοντας ήδη στα σκαριά επεισόδια από την επερχόμενη σειρά του Star Wars, το Mandalorian, και έχει και πίσω του τον Leonardo Di Caprio, ο οποίος λέγεται ότι είναι μεγάλος φαν του anime. Και πάλι όμως κρατάμε μικρό καλάθι γιατί μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά και ίσως κάποια έργα που θεωρούνται ιστορικά, θα ήταν καλό να μην αγγίζονται.

Το Akira είναι εδώ και χρόνια διακαής πόθος των χολιγουντιανών στούντιος με πολλά ονόματα να έχουν συνδεθεί με το project, όπως αυτό του Christopher Nolan. Απ’ ότι φαίνεται θα είναι η νέα μεγάλη μεταφορά anime που θα φιλοδοξήσει να σπάσει το κακό σερί των προηγούμενων αποτυχημένων μεταφορών. Ελπίζουμε τουλάχιστον να κρατήσουν το καταπληκτικό soundtrack.