Πέθανε στα 80 του ο Τζόελ Σουμάχερ

Πέθανε στα 80 του έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο ο Τζόελ Σουμάχερ, όπως αποκαλύφθηκε στα αμερικάνικα ΜΜΕ από κοντινά του πρόσωπα.

Στο ευρύ κοινό, ο Σουμάχερ έγινε γνωστός για τα «Batman Forever» και «Batman and Robin», τις δυο ταινίες του μπατμαν-ικού σύμπαντος που ήρθαν στα μέσα των 90s να πάρουν τη σκυτάλη του franchise από τις δυο -κλασικές πλέον- ταινίες του Τιμ Μπάρτον.

Ο Σουμάχερ με άλλα λόγια, συνέδεσε το όνομά του με δυο από τις χειρότερες Μπάτμαν ταινίες που έχουν γυριστεί. Στην πραγματικότητα ωστόσο, αυτή η φήμη μάλλον τον αδικεί καθώς κατά τα άλλα, έχει προσφέρει ορισμένες πολύ καλές ταινίες, που μάλιστα όσο περνάνε τα χρόνια εκτιμώνται όλο και παραπάνω.

Για παράδειγμα, το «Lost Boys», η βαμπιρο-ταινία με τον Κίφερ Σάδερλαντ, το δικαστικό «The Client» με τον Τόμι Λι Τζόουνς, το υποτιμημένο «Flawless» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε ρόλο ομοφοβικού και τρανσφοβικού αστυνομικού και τον Φίλιπ Σείμουρ Χόφμαν σε ρόλο τρανς ατόμου, ήταν εξαιρετικές ταινίες.

Αλλά και το αστυνομικό «8mm» με τον Νίκολας Κέιτζ, το επίσης δικαστικό «A Time to Kill» με τον Μάθιου Μακόναχι και τον Σάμιουελ Τζάκσον ή το αγωνιώδες «Phone Booth» με τον Κόλιν Φάρελ, μπορεί να μην υπήρξαν αριστουργήματα αλλά είναι ταινίες που δεν βαριέσαι ποτέ να τις βλέπεις.

Δημιούργησε πάντως και το «Falling Down» με τον Μάικλ Ντάγκλας, μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ταινία που κάποιος θα μπορούσε να την κατηγορήσει για κλείσιμο του ματιού σε ορισμένες ιδιαιτέρως συντηρητικές αντιλήψεις της αμερικάνικης κοινωνίας. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα για μια άλλη ανάρτηση…

Όπως και να έχει, RIP!