Πέθανε ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα του Darth Vader

Πέθανε στα 85 του ο David Prowse, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Darth Vader στην αρχική Star Wars τριλογία. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον αντζέντη του, Thomas Bowington, ο οποίος προέβη στις εξής δήλωση: «Με μεγάλη λύπη τόσο για τους δικούς του ανθρώπους όσο και εκατομμύρια οπαδούς όλο τον κόσμο, πρέπει να ανακοινώσω ότι ο Dave Prowse πέθανε στα 85 του».

Ο Prowse ήταν bodybuilder για χρόνια και ερμήνευε διάσημα τέρατα του Χόλιγουντ αλλά και εμβληματικούς villain του σινεμά. Πέρασε από οντισιόν τόσο για τον ρόλο του Darth Vader όσο και για εκείνον του Chewbacca. Διάλεξε ο ίδιος να παίξει τελικά τον Vader διότι όπως είπε χρόνια αργότερα: «Όλοι θυμούνται τον κακό μιας ταινίας».

Γεννήθηκε το 1935 στο Μπρίστολ, μεγάλωσε από την μητέρα του χωρίς ποτέ να γνωρίσει πατέρα και ασχολήθηκε με το bodybuilding από πολύ μικρός. Μάλιστα, έγινε πολύ κοντινός φίλος με τον Arnold Schwarzenegger. Η πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση έγινε το 1967 όταν και εμφανίστηκε στην «τζειμσμποντική» παρωδία «Casino Royale» όπου και εμφανίστηκε ως το τέρας του Frankenstein. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, να η σχετική σκηνή:

Συμμετείχε επίσης στο θρυλικό «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ:

Ήταν ακόμα ο προσωπικός γυμναστής του Κρίστοφερ Ριβς στο «Superman» ενώ μια από τις πιο cult στιγμές του υπήρξε η παρουσία του στο «Frankenstein and the Monster from Hell» του 1974.

Αν και συνδεδεμένος με την σκοτεινή πλευρά, είθε η Δύναμη να είναι μαζί του…