Ο Stephen King έχει μια γαμάτη ιδέα για το «Παρασκευή και 13»

0

Ο διάσημος συγγραφέας πιστεύει ότι η ιστορία πρέπει να ειπωθεί από την μεριά του Jason. 

Τα έργα του Stephen King έχουν μεταφερθεί ουκ ολίγες φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει για τα καλά το όνομά του στην ποπ κουλτούρα, χάρη στην τεράστια εμπορική επιτυχία του ”It”. Όμως μέσα στον τεράστιο αριθμό της βιβλιογραφίας του, ο ”Βασιλιάς” είχε μια ιδέα που δεν υλοποίησε ποτέ. Μάλιστα η ιδέα αυτή αποκτάει μεγαλύτερο ενδιάφερον, καθώς σχετίζεται με έναν πασίγνωστο serial killer της μεγάλης οθόνης. Ο λόγος για τον Jason Voorhees και το horror franchise ”Παρασκευή και 13”.

Ο King αποκάλυψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την ιδέα που έχει για το ”παγωμένο” πλέον franchise και φυσικά οι οπαδοί τόσο του συγγραφέα όσο και της σειράς ταινιών έσπευσαν να στηρίξουν την ενδεχόμενη υλοποίησή της, είτε σε μορφή ταινίας είτε βιβλίου.

Πρόκειται πράγματι για μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς ο King προτείνει η ιστορία να ειπωθεί για πρώτη φορά από την μεριά του Jason. Συγκεκριμένα ο serial killer θα βιώνει συνέχεια τον φρικτό θάνατό του στην κατασκήνωση Crystal Lake. Κάτι δηλαδή σαν την ”Μέρα της Μαρμότας” σε horror εκδοχή. Βέβαια έχουμε δει αντίστοιχο horror στα δύο ”Happy Death Day” αλλά η ιδέα για μια ταινία ”Παρασκευή και 13” από την οπτική γωνία του Jason, ίσως και να είναι αυτό που χρειάζεται για να επανέλθει το franchise.

Επίσης ο King υπέδειξε την Blumhouse, την εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή horror ταινιών, ως την ιδανική για να αναλάβει την μεταφορά της ιδέας αυτής στο πανί. Άλλωστε είναι υπεύθυνη και για την πετυχημένη αναβίωση του ”Halloween”. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο εξαιτίας των νομικών δυσκολιών που έχουν οδηγήσει στον πάγο το franchise.

Στα χρόνια των social media έχουμε δει πολλές φορές την πίεση των οπαδών για δημιουργία ταινιών να αποφέρει καρπούς, όπως έγινε και στην περίπτωση του ”Snydercut”. Για να δούμε αν η ενδιαφέρουσα ιδέα του King καταφέρει να υλοποιηθεί στο μέλλον.