Ο Pinhead επιστρέφει: Το reboot του «Hellraiser» βρήκε τους συντελεστές του

0

Το επερχόμενο reboot της κλασσικής horror ταινίας του Clive Barker έχει και επίσημα σκηνοθέτη και σεναριογραφική ομάδα. 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το ”Hellraiser”. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα horror franchises της δεκαετίας του 80, με μπροστάρη τον Pinhead, τον εμβληματικό δαίμονα που μας σύστησε σε έναν κόσμο αιώνιων βασανιστηρίων. Ο Clive Barker έγραψε το βιβλίο ”The Hellbound Heart” πάνω στην οποία βασίστηκε η πρώτη ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος και έκτοτε αποτέλεσε ταινία σταθμό του horror της εποχής του.

Το ”Hellraiser” απέκτησε στην πορεία εννιά sequels με ελάχιστα από αυτά να ξεχωρίζουν. Αν και δεν τρέφουμε ιδιαίτερη συμπάθεια στα reboots και στα remakes, η αλήθεια είναι ότι το franchise αυτό το έχει ανάγκη, καθώς ο μύθος του Pinhead έχει αρκετές ακόμα ανεξερεύνητες πτυχές.

Πριν ένα χρόνο περίπου είχε ανακοινωθεί ότι ο David Goyer (The Dark Knight) θα αναλάβει την ιστορία για μια νέα ταινία ”Hellraiser”, η οποία θα ανανεώσει τον μύθο για την σύγχρονη εποχή. Την παραγωγή έχει αναλάβει η Spyglass Media Group και σύμφωνα με το THR, αποκαλύφθηκαν οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την σκηνοθεσία και την συγγραφή του σεναρίου.

Ο David Bruckner θα σκηνοθετήσει το επερχόμενο reboot, με τους Ben Collins και Luke Piotrowski να γράφουν το σενάριο. Ο Bruckner ήταν ο σκηνοθέτης πίσω από το indie horror ”The Ritual” του 2017. Οι τρεις τους είχαν συνεργαστεί ξανά με τον Goyer για το ”The Night House” άλλο ένα indie horror που είχε προκαλέσει αίσθηση στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance.

Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να φέρει αποτέλεσμα και να δούμε μια ταινία Hellraiser που να αξίζει. Και φυσικά όλο αυτό να συνοδεύεται με άπλετο gore.