Ο Django θα επιστρέψει για δεύτερη φορά μαζί με τον Zorro

0

Το κόμικ sequel της ταινίας του Quentin Tarantino φαίνεται ότι θα αποκτήσει την κινηματογραφική του μεταφορά.

Το Django Unchained αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Αμερικάνου σκηνοθέτη. Εκτός από τα τεράστια κέρδη που εισέπραξε, η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ, κερδίζοντας σε δύο κατηγορίες, αυτή του Πρωτότυπου Σεναρίου και του Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Christoph Waltz. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει συνέχεια στην ιστορία του κυνηγού επικυρηγμένων και μάλιστα σε μορφή κόμικ.

Συγκεκριμένα, το 2014 ο Tarantino μαζί με τον κομίστα Matt Wagner εξέδωσαν το sequel της ταινίας του 2012, βάζοντας τον Django παρέα με τον θρυλικό μασκοφόρο εκδικητή Zorro στην σειρά κόμιξ Django/Zorro. Το crossover αποτελείται από εφτά τεύχη και συνεχίζει την ιστορία της ταινίας, με τον Django να γίνεται σωματοφύλακας του Zorro στην προσπάθεια του να ελευθερώσει τους γηγενείς κατοίκους ενός χωριού από την σκλαβιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Collider, ο Tarantino δεν θα σκηνοθετήσει την ταινία, εκτελώντας πιθανότατα χρέη παραγωγού. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η εταιρεία διανομής, με την Sony να έχει δείξει ενδιαφέρον για το project το 2014, όπως είχε αποκαλυφθεί από την διαρροή των e-mail της την ίδια χρονιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Sony έχει αναλάβει την διανομή των ταινιών του σκηνοθέτη από το Django και έπειτα.

Ευχάριστα λοιπόν τα νέα για τους οπαδούς του Quentin Tarantino. Το Once Upon A Time in Hollywood αποθεώθηκε στο φεστιβάλ των Καννών, αποτελώντας την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού και ο ίδιος αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι δουλεύει σε μία director’s cut του Django, η οποία θα διαρκεί πάνω από τρεις ώρες. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Jamie Foxx επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αν υλοποιηθεί το project αυτό, θα πρόκειται για το πρώτο sequel ταινίας του Tarantino, καθώς τα δύο μέρη του Kill Bill αποτελούν περισσότερο μία ενιαία ταινία, παρά δύο αυτόνομες.