Ο Σαμ Ράιμι το αποφάσισε: Το «Evil Dead» αποκτά άλλο ένα (κινηματογραφικό!) sequel!

Το όνομα του Σαμ Ράιμι έγινε γνωστό σε ένα μαζικό επίπεδο στις αρχές των 00s, όταν και έβαλε την υπογραφή του στη σκηνοθεσία της Spider-Man τριλογίας εκείνης της εποχής. Όμως οι οπαδοί των cult ταινιών, γνώριζαν το όνομά του από τότε που γυρνούσε b-movies. Ειδικότερα, από τις εποχές της θρυλικής πλέον τριλογίας «Evil Dead».

Φαίνεται πως ο Ράιμι έχει βαρεθεί το υψηλό επίπεδο και γουστάρει να γυρίσει στις ρίζες του. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι -όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με δηλώσεις του- επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός τέταρτου «Εvil Dead». Πρόσφατα μάλιστα είχε υπάρξει παραγωγός στην τηλεοπτική σειρά «Ash vs Evil Dead» που ήταν με έναν τρόπο συνέχεια της αρχικής τριλογίας. Όμως φαίνεται πως βαρέθηκε τις μισοδουλειές και θέλει το franchise να επιστρέψει στον κινηματογράφο.

«Θα γούσταρα πολύ να γυρίσω άλλο ένα σίκουελ. Δεν βλέπω το μέλλον του franchise στην τηλεόραση και ήδη εγώ και ο Μπρους (σ.σ. Κάμπελ) έχουμε αναφέρει ο ένας στον άλλο κάποιες ιδέες για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια επόμενη ταινία. Γενικά, δουλεύουμε κάποιες ιδέες», είπε ο Ράιμι μιλώντας στο «bloody-disgusting».

Φυσικά, διάφορα ερωτήματα προέκυψαν από τη στιγμή που ο Ράιμι έκανε αυτές τις δηλώσεις. Για παράδειγμα, αυτή η εξέλιξη αναιρεί την δήλωση του Μπρους Κάμπελ, που μετά το τέλος της τηλεοπτικής σειράς είχε γνωστοποιήσει πως δεν ενδιαφέρεται να ξαναπαίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο; Και αν ναι, μια νέα ταινία «Evil Dead» θα ακολουθήσει το storyline του σίριαλ ή θα το διαγράψει και είναι απευθείας σίκουελ της αρχικής τριλογίας; Αν από την άλλη ο Κάμπελ δεν ψηθεί να γυρίσει στον ρόλο, υπάρχει περίπτωση η νέα προσπάθεια του Ράιμι να αποτελεί σίκουελ του ριμέικ που είχε γυριστεί το 2013 από τον Φέντε Αλβάρες; Φαίνεται πως ο Ράιμι έχει απάντηση για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

«Αν ο Κάμπελ αλλάξει την άποψή του περί απόσυρσής του και γυρίσει θα είναι τέλεια. Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσουμε το storyline της αρχικής τριλογίας. Αν όχι, το να συνεργαστώ με τον Φέντε Αλβάρες για να γυρίσουμε το σίκουελ του ριμέικ του 2013 θα ήταν κάτι που θα το ήθελα επίσης. Βέβαια δεν ξέρω αν ο Αλβάρες θα θέλει να συνεργαστούμε. Η γνώμη μου είναι ότι το «Evil Dead» του 2013 πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια ιστορία από το ίδιο σύμπαν της αρχικής τριλογίας και κατά τα άλλα να συνεχίσουμε το storyline της ιστορίας με τον Κάμπελ. Υπάρχει ωστόσο και μια τρίτη πιθανότητα που επεξεργάζομαι», ξεκαθάρισε ο Ράιμι χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί με το τελευταίο.

Κατέληξε πάντως λέγοντας: «Όπως και να έχει, πιστεύω ότι στους επόμενους έξι μήνες θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας».