Ο Μπρους Κάμπελ τα χώνει στο BvS: «Ηλίθια ιδέα, ταινία χωρίς νόημα ύπαρξης»

To «Batman v Superman: Dawn of Justice» υπήρξε μια ταινία που δίχασε. Από κάποιους αγαπήθηκε, από μπόλικους μισήθηκε, σε κανέναν δεν υπήρξε αδιάφορη πάντως. Και ειδικά σε εκείνους που τη μίσησαν: αυτοί το έκαναν με πολύ, πολύ πάθος.

Ανάμεσα στους τελευταίους ανήκει και ο Μπρους Κάμπελ, ο θρύλος του horror σινεμά και πρωταγωνιστής των «Evil Dead». Για την ακρίβεια, ο Κάμπελ θεωρεί ότι το BvS είναι μια ταινία χωρίς καν λόγο ύπαρξης, μια ταινία που δεν έπρεπε να γυριστεί ποτέ.

Ο Κάμπελ εξέφρασε αυτή την άποψή του πρόσφατα σε μια διαδικτυακή επικοινωνία του με οπαδούς του «Evil Dead», στους οποίους απαντούσε ερωτήσεις. Αν και η συζήτηση αφορούσε -όπως είναι λογικό- τα «Evil Dead» κατέληξε κάποια στιγμή με τον Κάμπελ να κράζει δίχως έλεος το Bvs.

«To «Evil Dead» μιλάει για ανυποψίαστους ανθρώπους χωρίς ειδικές δυνάμεις, που τους συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Επιβιώνουν σαν κανονικοί άνθρωποι. Ένας χαρακτήρας σαν τον Ash από το «Εvil Dead» μπορεί να σκοτωθεί ανά πάσα στιγμή. Ένα τροχαίο και είναι νεκρός. Αλλά οι υπερήρωες είναι άλλη κατάσταση. Δεν μπορείς να τους σκοτώσεις ποτέ, δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί τους. Είναι ηλίθιο να το προσπαθήσεις. Δείτε για παράδειγμα το Batman v Superman. Ηλίθια, ηλίθια, πραγματικά ηλίθια ιδέα. Δεν έπρεπε να γυριστεί ποτέ. Ο Superman είναι ένας τύπος που μπορεί να αναποδογυρίσει όλο τον κόσμο με την δύναμή του. Ο Batman δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Superman μπορεί να πετάξει διάολε. Είναι ο Άνθρωπος από Ατσάλι. Θα μπορούσε απλά να περάσει το χέρι του μέσα από τον λαιμό του Batman και… τέλος ιστορίας. Κάποιοι σπατάλησαν τα λεφτά τους σε μια τέτοια ιδεά κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους», ήταν τα λόγια του Κάμπελ.

Ο σταρ των «Εvil Dead» κατέληξε λέγοντας: «Σταματήστε να ξεφτιλίζετε αυτούς τους υπερήρωες. Έτσι όπως το πάτε, θα καταλήξουν να είναι όλοι το ίδιο πράγμα, να κάνουν όλοι τα ίδια, να μην υπάρχει τίποτα που να ξεχωρίζει τον έναν από τον άλλο. Δεν θα έχει πια ο καθένας τις ιδιαιτερότητες που θα τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους».

Γνώμη του…