Ο Λάνθιμος σάρωσε στα βραβεία BAFTA

0

To The Favourite συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία στην απονομή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποσπώντας στο σύνολο 7.

Μπορεί το Roma του Alfonso Cuaron να κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, όμως ο νικητής της βραδιάς είναι αναμφίβολα ο Γιώργος Λάνθιμος. Συγκεκριμένα το Favourite κέρδισε συνολικά 7 βραβεία από τις 12 υποψηφιότητες, με πιο σημαντικά του Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου για τις Olivia Colman και Rachel Weisz αντίστοιχα, καλύτερου Βρετανικού φιλμ και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Στην ομιλία του ο Λάνθιμος ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο και ότι η ταινία χρειάστηκε 20 χρόνια για να γυριστεί και αυτός συνείσφερε στα 10. Επίσης ευχαρίστησε το τρίο των πρωταγωνιστριών του, δηλώνοντας την περηφάνια του για την επιτυχία τους.

Το Roma απέσπασε συνολικά 4 βραβεία μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας και είναι το μεγάλο φαβορί για την βραδιά των Όσκαρ, με την ταινία του Λάνθιμου όμως να έχει παραπάνω πιθανότητες στα περισσότερα βραβεία.

Tο υπερηρωικό σίνεμα είχε κι αυτό την τιμητική του με το Spiderman: Into the Spiderverse να κερδίζει στην κατηγορία της καλύτερης animation ταινίας και το Black Panther στην κατηγορία των καλύτερων οπτικών εφέ.