Οι πρώτες αντιδράσεις για το «Terminator: Dark Fate» είναι κάτι παραπάνω από θετικές

0

Το τελευταίο κεφάλαιο του Εξολοθρευτή φαίνεται ότι θα είναι κι αυτό που θα αναστήσει το πολύπαθο franchise.

Είναι γεγονός ότι το franchise του Terminator έχει πάρει την κάτω βόλτα εδώ και πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, από την εποχή του θρυλικού «Terminator 2», αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες sci-fi/action ταινίες αλλά και sequels όλων των εποχών, κανένα από τα επόμενα κεφάλαια του franchise δεν κατάφερε να μας συγκινήσει. Ύστερα από το, κατά γενική ομολογία, αποτυχημένο «Terminator: Genisys», το οποίο φιλοδοξούσε να κάνει reboot στην σειρά ταινιών, οι ελπίδες για μια καλή συνέχεια άρχισαν να ξεθωριάζουν οριστικά.

Ο James Cameron, μην αντέχοντας άλλο την κατάντια του «παιδιού» του, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ασχοληθεί ενεργά με μία νέα ταινία, η οποία θα συνέχιζε από τα γεγονότα του δεύτερου μέρους, αναιρώντας τα απογοητευτικά sequels που ακολούθησαν. ‘Αλλωστε, η ίδια τακτική πέτυχε πανηγυρικά με τον περσινό θρίαμβο του «Halloween», το οποίο έδωσε νέα πνοή στο μεγάλο horror franchise. Ο Cameron αυτή την φορά δεν βρίσκεται πίσω από την κάμερα, αναθέτωντας την δουλειά αυτή στον Tim Miller (Deadpool), έχοντας ωστόσο αναλάβει το σενάριο και την παραγωγή.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά από τρεις αποτυχημένες ταινίες, οι προσδοκίες μας δεν ήταν και ιδιαίτερα υψηλές. Η επιστροφή της αγαπημένης Sarah Connor έφερε ένα χαμόγελο στα χείλη μας αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μας ανεβάσει την προσμονή μας για την επερχόμενη ταινία. Αυτό όμως δείχνει να αλλάζει, ρίχνοντας μια ματιά στις πρώτες κριτικές που κυκλοφόρησαν, οι οποίες κάνουν λόγο για την καλύτερη ταινία Terminator, μετά το «Terminator 2».

Τα περισσότερα κινηματογραφικά sites του εξωτερικού έδωσαν θετική κριτική, η οποία επικεντρώνεται στις θεαματικές σκηνές δρασής, στους νέους χαρακτήρες και φυσικά στην επιστροφή της Linda Hamilton στον ρόλο της εμβληματικής Sarah Connor. Οι ίδιες κριτικές αναφέρουν ότι η ιστορία ουσιαστικά αποτελεί επανάληψη των πρώτων δύο ταινιών, καθιστώντας την λίγο-πολύ προβλέψιμη αλλά επαναφέρει την απόλαυση του να βλέπεις Terminator στην μεγάλη οθόνη.

Το hype σίγουρα ανέβηκε με αυτά τα νέα και ελπίζουμε να συμφωνήσουμε και εμείς με τις κριτικές και να δούμε επιτέλους την ταινία Terminator που αξίζουμε. Μέχρι τότε ας μπούμε στο κλίμα.