Οι Κάννες υποκλίθηκαν στον βασιλιά του τρόμου

0

Το φεστιβάλ των Καννών τίμησε τον μεγάλο σκηνοθέτη για την συνεισφορά του στον κινηματογράφο. 

Το όνομα του John Carpenter δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς όλων των εποχών, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιο κλασσικές ταινίες τρόμου, όπως τα Halloween και The Thing. Οι ταινίες του έχουν μείνει στην ιστορία για την cult αισθητική τους και τα ρηξικέλευθα μουσικά themes, τα οποία συνέθεσε ο ίδιος.

Έχοντας κερδίσει την αγάπη του κοινού με τα χρόνια, ο Carpenter δεν είχε λάβει την ίδια αναγνώριση από τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, γεγονός πολύ αδικό σε σχέση με την αδιαμφισβήτητη προσφορά του στην 7η τέχνη. Φέτος επιτέλους ήρθε η μεγάλη στιγμή για την επίσημη πλέον παραδοχή της ποιότητας του συνολικού έργου του στο φεστιβάλ των Καννών.

Ο 71χρονος σκηνοθέτης παρέλαβε το βραβείο ”Golden Coach” από την συντεχνία των Γάλλων σκηνοθετών, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης του Δεκαπενθήμερου των σκηνοθετών, το οποίο τελείται παράλληλα με το κεντρικό φεστιβάλ. Ο Carpenter στην ομιλία του αναφέρθηκε στον λόγο που γοητεύτηκε από το σινεμά σε ηλικία τριών ετών, όταν παρακολούθησε το ”The African Queen” με τους Humphrey Bogart και Katharine Hepburn.

Η κύρια προβολή του φεστιβάλ ήταν η νέα ζόμπι ταινία του Jim Jarmusch, ο οποίος αναγνώρισε τον Carpenter ως μία από τις επιρροές του.