Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία της live action εκδοχής του «Akira»

Το «Akira», το θρυλικό cyberpunk δημιούργημα των 80s, ήταν για χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους διακαείς πόθους των μεγαλύτερων στούντιο του Χόλιγουντ. Και έπειτα από μπόλικες αποτυχημένες προσπάθειες, τελικά όχι απλά έγινε εφικτή η μεταφορά του αλλά πλέον υπάρχει και επίσημη ημερομηνία εξόδου στους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ λοιπόν, η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την 21η Μαΐου του 2021. Με άλλα λόγια, όσοι περιμένουν είτε με ανυπομονησία είτε με περιέργεια την ταινία του Τάικα Γουαϊτίτι (δημιουργού, μεταξύ άλλων, του «Thor: Ragnarock) θα πρέπει να κάνουν υπομονή για περίπου δυο χρονάκια ακόμα.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Γουαϊτίτι, ο οποίος τόνισε πως σε αντίθεση με άλλες αμερικάνικες παραγωγές που επιχείρησαν να διασκευάσουν ιαπωνικές δημιουργίες με Αμερικάνους ηθοποιούς (όπως, για παράδειγμα, το πρόσφατο «Ghost in the shell» με την Σκάρλετ Γιόχανσον) το «Akira» του δεν πρόκειται να «αμερικανοποιηθεί» στο ελάχιστο.

Ο Γουαϊτίτι μάλιστα, στην ίδια συνέντευξή του, είχε τονίσει πως δεν θέλει να ξεπατικώσει την θρυλική animated ταινία του Κατσουχίρο Οτόμο που είχε βγει το 1988 αλλά αντίθετα, αντλεί έμπνευση από το αρχικό υλικό και πρόθεση του είναι μια απευθείας μεταφορά του graphic novel από το οποίο ξεκίνησαν όλα.

Πέρα από τις δυο αυτές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη μεριά του Γουαϊτίτι, για την ώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για την ταινία. Εκτός φυσικά από το ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον συγκεκριμένο όριο και αυτός είναι ο Μάιος του 2021.