Νέο μαζικό αίτημα κατά των Benioff και Weiss ζητάει από την Disney να τους απομακρύνει από την επερχόμενη τριλογία Star Wars

0

Οι David Benioff και Dan Weiss, οι δημιουργοί του Game of Thrones είναι αυτή την στιγμή δύο από τα πιο μισητά πρόσωπα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η αμφιλεγόμενη τελευταία σεζόν του GOT δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυριών ανά την υφήλιο, με αποκορύφωμα το online αίτημα για remake της 8ης σεζόν με διαφορετικούς σεναριογράφους. Το αίτημα αυτό ξεκίνησε ως τρολιά και κατέληξε να συγκεντρώνει περίπου ενάμιση εκατομμύριο υπογραφές. Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσει σε μία τέτοια κίνηση το HBO αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό δείγμα της μαζικής απογοήτευσης που προκάλεσε το τέλος της σειράς. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι haters ξαναχτύπησαν, φτιάχνοντας όχι ένα αλλά δύο αιτήματα, με σκοπό την απομάκρυνση των Benioff και Weiss από την νέα τριλογία Star Wars.

Εδώ και ένα χρόνο είναι γνωστό ότι οι δύο δημιουργοί θα είναι υπεύθυνοι για την συνέχιση του franchise, με τις ταινίες τους να αναμένονται το 2022, το 2024 και το 2026. Η γενική κατακραυγή εναντίον τους δεν λέει να κοπάσει, με την Disney να δέχεται τα (σαφώς λιγότερα) πυρά μετά το HBO. Αυτή την φορά όμως τα δύο αιτήματα δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά με το πρώτο να έχει μαζέψει 20000 υπογραφές και το δεύτερο περίπου 1500.

Πέρα από την τρολιά της υπόθεσης, η κατάσταση στο ίντερνετ φαίνεται ότι έχει ξεφύγει για τα καλά. Όσες κατηγορίες και να προσάπτονται στο δίδυμο των Benioff και Weiss – κάποιες από αυτές δικαιολογημένα -, ο κόσμος φαίνεται να ξεχνάει το αριστουργηματικό γράψιμο της σειράς τουλάχιστον μέχρι την 6η σεζόν. Μπορεί στο τέλος να φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι δεν πρόκειται για ικανούς σεναριογράφους.

Όπως και να καταλήξει η νέα τριλογία, μπορούμε να πούμε ότι και στις δύο περιπτώσεις βγαίνουμε κερδισμένοι. Αν πετύχει θα έχουμε μία νέα τριλογία για να γουστάρουμε, αν αποτύχει ίσως να ηρεμήσουμε λίγο από το ανελέητο ξεζούμισμα του σύμπαντος του Star Wars και να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας για το franchise.

Πάντως αν ανήκετε σε αυτή την γραφική μερίδα οπαδών, μπορείτε να μπείτε εδώ και εδώ, να υπογράψετε και να πετύχετε το απόλυτο τίποτα.