Μια νέα εποχή ξημερώνει για τους X-men

0

To επερχόμενο reboot των X-men έχει σκοπό να τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή των κόμιξ. 

Το σύγχρονο σύμπαν της Marvel στα κόμιξ έχει ως επίκεντρο την ομάδα των Avengers αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα. Πίσω στα 90ς οι X-men ήταν αδιαμφισβήτητα ο πόλος έλξης των οπαδών των κόμιξ, έχοντας αφήσει ως παρακαταθήκη μερικές από τις καλύτερες υπερηρωικές περιπέτειες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική animation σειρά, η δημοφιλία των μεταλλαγμένων υπερηρώων είχε φτάσει σε τέτοια ύψη που δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Fox ζήτησε αποκλειστικά τα κινηματογραφικά τους δικαιώματα και όχι, ας πούμε, του Iron Man.

Με την έναρξη της νέας χιλιετίας τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Η πετυχημένη ανανέωση των Avengers μαζί με μια σειρά παρασκηνιακών δραμάτων άρχισε να φθίνει την πορεία των X-men στα κόμιξ. Η Marvel έδωσε τα ηνία σε μεγάλα ονόματα, όπως τους Grant Morisson και Joss Whedon για να επαναφέρουν την σειρά αλλά τίποτα δεν φαινόταν να λειτουργεί. Έτσι φτάσαμε σε ένα θλιβερό παρόν, όπου οι χάρτινες περιπέτειες τους έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, έχοντας χάσει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό την κάποτε πανίσχυρη δυναμική τους.

Η αγορά της Fox από την Disney άρχισε να δημιουργεί ανακατατάξεις στο τμήμα των κόμιξ της Marvel. Έχοντας ξεφύγει από τον κινηματογραφικό ανταγωνισμό που αποτέλεσε έναν βασικό λόγο της παρακμής των ιστοριών των X-men, η Marvel αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ένα δραστικό reboot, το οποίο θα έχει ως σκοπό να επαναφέρει την χαμένη αίγλη των μεταλλαγμένων υπερηρώων.

Τον Μάρτιο η Marvel ανακοίνωσε ότι ο Jonathan Hickman θα είναι ο εκλεκτός για να αναλάβει τις νέες χάρτινες ιστορίες των X-men. Για όσους δεν τον γνωρίζουν πρόκειται για τον συγγραφέα πίσω από τις επιτυχημένες σειρές Secret Wars, Fantastic Four και Secret Warriors. To reboot του Hickman θα λάβει μέρος τον Ιούλιο με δύο μίνι σειρές, τα House of X και Power of X. Ο ίδιος με δηλώσεις στο comicbook.com του ήταν σαφής:

”Αν θέλετε να διαβάσετε τα κόμιξ των X-men, από τα τέλη Ιουλίου εώς τον Σεπτέμβρη τα House of X και Power of X θα είναι τα μόνα διαθέσιμα και οτιδήποτε ακολουθήσει από εκεί και πέρα θα βασίζεται σε αυτά. Θέλαμε να είμαστε ξεκάθαροι στους οπαδούς, στα καταστήματα και κυρίως στους δημιουργούς που θα αναλάβουν μελλοντικά την ιστορία. Θέλαμε το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο. Αυτή είναι μία νέα εποχή για τους X-men. Αυτό κάνουμε τώρα.”

Με την αγορά της Fox από την Disney και την αναμενόμενη είσοδο των X-men στο MCU, η Marvel επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητές της και οι μεταλλαγμένοι σίγουρα θα αποτελέσουν το νέο μεγάλο χαρτί για την συνέχιση της κυριαρχίας της στον υπερηρωικό κόσμο. Το νέο reboot είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση και ο Hickman φαίνεται να είναι το ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει τους X-men στην νέα εποχή.

Πολύ ευχάριστα νέα, ειδικά για τους πιο παλιούς που έχουν γαλουχηθεί με τις ιστορίες των μεταλλαγμένων υπερηρώων. Οι X-men αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι του υπερηρωικού lore και η αλήθεια είναι ότι έχει λείψει μία καλή ιστορία με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας μεταλλαγμένους. Ας ελπίσουμε αυτή η προσπάθεια να τους επαναφέρει στην θέση που τους αρμόζει.