Κι όμως: ο σκηνοθέτης του «Godzilla 2» οραματίζεται crossover με τους Avengers!

Ελάχιστοι το γνωρίζουν αλλά υπήρξε μια εποχή που τα δικαιώματα του Γκοντζίλα, του θρυλικού τέρατος που εισήγαγαν στην ποπ κουλτούρα οι ιαπωνικές ταινίες των 50s και των 60s, τα είχε η Marvel! Συγκεκριμένα, μιλάμε για τα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Τότε η Marvel κυκλοφορούσε μια σειρά τευχών με επίκεντρο το συγκεκριμένο πλάσμα. Η σειρά εκείνη τιτλοφορούταν «Godzilla: King Of Monsters» (όπως θα λέγεται και η επερχόμενη ταινία που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019). Μάλιστα, το 23ο τεύχος της έχει μείνει ιστορικό καθώς σε αυτό εμφανίστηκαν οι Avengers!

Το επικό εκείνο crossover θέλει να δει να μεταφέρεται και στο σινεμά ο Μάικλ Ντόχερτι, σκηνοθέτης της επερχόμενης ταινίας. Το εξέφρασε μάλιστα με μια δημοσίευση στο προσωπικό του Twitter όταν και πόσταρε το εξώφυλλο εκείνου του τεύχους, γράφοντας: «μια τέτοια ταινία θα έκανε τον κόσμο έναν καλύτερο μέρος».

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να μην έχει κανείς περιέργεια να διαβάσει εκείνο το ιστορικό τεύχος. Από την άλλη, όσο και αν κάτι τέτοιο θα έκανε ευτυχισμένο τον Ντόχερτι, θα ήταν μάλλον κακή ιδέα ένα τέτοιο crossover στο σινεμά.

Για την ώρα, όσον αφορά την κινηματογραφική παράδοση του Γκοντζίλα, το πιο σοφό θα ήταν να μείνουμε στο επερχόμενο σίκουελ της ταινίας του 2014: