Κάπως έτσι θα ήταν το «Man of Steel» του Matthew Vaughn

0

Ο Matthew Vaughn γνωστοποίησε τα σχέδια του για το sequel του Man of Steel που μάλλον δεν θα δούμε ποτέ.

Ο σκηνοθέτης των Kick-ass και X-men: First Class ήταν ένα από τα φημολογούμενα ονόματα για να αναλάβει την συνέχεια της solo ταινίας του Σούπερμαν. Δυστυχώς όμως τα σχέδια του δεν υλοποιήθηκαν, με το sequel της ταινίας του Zack Snyder να έχει μπει στον πάγο και πιθανότατα θα μείνει εκεί για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Polygon, o Vaughn θα έπαιρνε στοιχεία από μια τριλογία βασισμένη στον Σούπερμαν που είχε ετοιμάσει μαζί με τον κομίστα Mark Millar (Red Son, Kick-ass) το 2008. Ο Βρετανός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η πρώτη ταινία της τριλογίας του θα διαδραματιζόταν στον Κρύπτον και θα επικεντρωνόταν στον Jor-El και την προσπάθειά του να σταματήσει την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη. Το σενάριο έβαζε τον Σούπερμαν να ζει κάποια χρόνια της ζωής του στην γενέτειρά του και σταδιακά θα ερχόταν σε επαφή με την Γη, όπου θα ωρίμαζε. Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό θα λειτουργούσε, με την ταινία του 2013 να έχει δείξει ήδη τον αφανισμό των Κρυπτονιανών.

Παρ’ όλο που ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυριστεί το sequel αυτό, δεν είναι αρνητικός στο να γυρίσει μια ταινία της DC, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι θα του είναι δύσκολο να πει όχι σε μια τέτοια πρόταση.

Αυτή την περίοδο είναι αβέβαιο αν θα ξαναδούμε τον Σούπερμαν στο DCEU, με τον Henry Cavill να φημολογείται ότι δεν πρόκειται να υποδυθεί ξανά τον υπερήρωα. Η Warner Bros απ’ ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να ξεμπερδέψει έτσι απλά από τον κόσμο του πιο διάσημου χαρακτήρα της (μετά τον Μπάτμαν), έχοντας βάλει σε προτεραιότητα παραγωγές όπως την solo ταινία της Supergirl.