Κάποτε ο Superman λίγο έλειψε να γίνει πορνοστάρ

0

Στα 80ς είχαν κάποιες τρελές ιδέες και μία από αυτές έβαζε τον Άνθρωπο από Ατσάλι να συμμετέχει σε τσόντα. 

Την δεκαετία του 80 τα υπερηρωικά κόμιξ γνώρισαν μεγάλη άνθιση. Η τάση προς πιο σκοτεινές και ενήλικες ιστορίες, με πρωτεργάτες τους Frank Miller και Alan Moore, είχε εντρυφήσει στην βιομηχανία των υπερηρωικών περιπετειών, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν κάποιες ιδιαίτερα αμήχανες ιστορίες.

Μία από αυτές συγκαταλέγεται στο διαβόητο τεύχος του Superman, ”Action Comics #592”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1987. Ο συγγραφέας ήταν ο John Byrne, ο άνθρωπος που έκανε reboot στην ιστορία του Clark Kent, με το περίφημο ”Superman:Man of Steel” και επαναπροσδιόρισε τον υπερήρωα για το κοινό της τότε εποχής. Η επιτυχία του νέου Superman έδωσε στον Byrne περισσότερες ελευθερίες πάνω στο γράψιμο των ιστοριών του, ωστόσο ο δημιουργός κάποια στιγμή το πήγε λίγο παραπάνω στα άκρα, βάζοντας τον υπερήρωα να συμμετέχει σε πορνοταινία μαζί με την υπερηρωίδα Big Barda.

Η ιστορία έχει ως εξής: H Big Barda καθώς περιπλανιέται στα σκοτεινά σοκάκια της Metropolis έρχεται σε επαφή με τον Sleez, πρώην συνεργάτη του Darkseid, με την ικανότητα να ελέγχει το μυαλό και τα συναισθήματα των αντιπάλων του. Ο Sleez παίρνει τον έλεγχο της Big Barda, την βάζει να χορέψει γυμνόστηθη ενώ υπάρχει υπόνοια για βιασμό. Ο Superman εμφανίζεται για να σώσει την κατάσταση, όμως τελικά πέφτει κι αυτός στον έλεγχο του Sleez.

Ο σιχαμερός villain σκοπεύει να πάρει εκδίκηση από τον Darkseid, θέλοντας να μαζέψει χρήματα για την δημιουργία στρατού εναντίον του. Έτσι έρχεται σε επαφή με έναν σκηνοθέτη πορνοταινιών και έχοντας υπό τον έλεγχό του τους δύο υπερήρωες, του αναθέτει να γυρίσει μια υπερηρωική τσόντα με αυτούς πρωταγωνιστές. Ευτυχώς ο Superman δεν κατέχει το πορνοσταριλίκι κι έτσι η σκηνή δεν ολοκληρώνεται.

Στο μεταξύ ο Darkseid δείχνει στον Mr Miracle, θετό του γιο σύζυγο της Big Barda, το ακατάλληλο υλικό και αναλαμβάνει ο ίδιος δράση. Στην θέαση του Darkseid, ο Sleez ανατινάζεται μόνος του και οι υπερήρωες επανέρχονται στην φυσιολογική τους κατάσταση. Ένα παράξενο τέλος για μία τελείως παράξενη ιστορία.

Ακόμα και σήμερα απορούμε πως αυτή η ιστορία κατάφερε να κυκλοφορήσει. Στους συντελεστές για κάποιο ανεξήγητο λόγο φάνηκε καλή η ιδέα ενός πορνοστάρ Superman, δίνοντας μας την πιο αμήχανη στιγμή του υπερήρωα σε όλη την διάρκεια της ύπαρξής του. Η μόνη δικαιολογία που υπάρχει ακόμα αυτή η ιστορία είναι ότι ο Superman δεν ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν ίσχυε το αντίθετο θα ήμασταν σίγουρα για την μόνιμη διαγραφή του τεύχους αυτού.

Το τεύχος αυτό είναι διαθέσιμο εδώ για όσους ενδιαφέρεστε να δείτε παραλίγο τσόντα του Ανθρώπου από Ατσάλι.