Η DC ακυρώνει το τηλεοπτικό «Swamp Thing»

0

Μόλις μια βδομάδα μετά την πρεμιέρα της σειράς, η DC αποφάσισε να βάλει τέλος στην τηλεοπτική μεταφορά του τέρατος του βάλτου. 

Άδοξο τέλος είχε η νέα, φιλόδοξη προσπάθεια της streaming πλατφόρμας της DC. Οι φήμες που έκαναν λόγο για ακύρωση της σειράς, πριν ακόμα την πρεμιέρα της, τελικά επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Με μόλις ένα επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε στις 31 Μαΐου, οι συντελεστές της σειράς αποφάσισαν την οριστική διακοπή της. Παρά τις θετικότατες κριτικές που απέσπασε το πιλοτικό επεισοδίο από κοινό και κριτικούς, ένα λογιστικό λάθος σχετικά με τον προϋπολογισμό της σειράς, ήταν αρκετό για να βάλει τέλος στα σχέδια της συνέχισής της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, η αρχική απόφαση αφορούσε την μείωση της διάρκειας της πρώτης σεζόν από τα δεκατρία επεισόδια στα δέκα. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, το μπάτζετ ήταν ήδη διογκωμένο λόγω της φορολογίας που ισχύει στην περιοχή της Βόρειας Καρολίνα, βάζοντας μέσα την DC. Οι συντελεστές διέψευσαν την συγκεκριμένη φήμη, χωρίς όμως να κάνουν σαφή τον λόγο που τελικά προέβησαν στην απόφαση αυτή.

Η πρώτη σεζόν πάντως θα προβληθεί κανονικά, με το τελευταίο επεισόδιο να κυκλοφορεί στις 2 Αυγούστου. Η νεκρή πλέον σειρά δεν διαδραματιζόταν στο ίδιο σύμπαν με τις έτερες υπερηρωικές σειρές της streaming πλατφόρμας, όπως τα «Titans» και «Doom Patrol» και όλα δείχνουν ότι η DC δίνει προτεραιότητα σε αυτές, θεωρώντας την αυτόνομη ιστορία του «Swamp Thing» μη κερδοφόρα.

Δυσάρεστα νέα για τους οπαδούς του υπερήρωα αλλά και γι αυτούς του τρόμου, καθώς η horror αισθητική είναι διάχυτη και σύμφωνα με τις κριτικές μέχρι στιγμής, απόλυτα πετυχημένη. Ελπίζουμε να βρεθεί τηλεοπτική στέγη γι αυτή την σειρά, γιατί είναι πραγματικά κρίμα να μην αποκτήσει την live-action μεταφορά που αξίζει.