Η A24 προσφέρει δωρεάν ψυχοθεραπεία σε ζευγάρια εξαιτίας του ”Midsommar”

0

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρκετά ζευγάρια χρειάστηκαν ψυχοθεραπεία μετά απ’ αυτή την ταινία. 

Το 2019 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για τον κινηματογράφο. Οι περισσότερες ταινίες που προβλήθηκαν ήταν τουλάχιστον μέτριες και λίγες κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τον σωρό. Μία απ’ αυτές ήταν το ”Midsommar” του εξαιρετικού Ari Aster (Hereditary). Η ιστορία επικεντρώνεται στο ταξίδι ενός ζευγαριού στην Σουηδία, σε μία παγανιστική αίρεση, το οποίο καταλήγει εφιαλτικό.

Ξεφεύγοντας από τα κλισέ των horror ταινιών, το ”Midsommar” χαρακτηρίστηκε ως μία διεστραμμένη ταινία χωρισμού και όχι άδικα. Με λίγα λόγια δεν είναι η ιδανική ταινία για να παρακολουθήσεις με το ταίρι σου, ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα στην σχέση. Έτσι λοιπόν λίγο πριν την κυκλοφορία της ταινίας στα ψηφιακά μέσα, η A24 αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν ψυχοθεραπείες στα ζευγάρια που κλονίστηκαν από την θέαση της ταινίας. Συγκεκριμένα η εταιρεία παραγωγής συνεργάστηκε με την Talkspace, μία διαδικτυακή ψυχοθεραπευτική εταιρεία, δίνοντας τρεις μήνες δωρεάν συνεδριών. Η συμμετοχή πραγματοποιείται μέσω σχολίων κάτω από το trailer της ταινίας στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Instagram, στο Twitter ή στο Facebook και ταγκάρισμα του άλλου μισού.

Η εταιρεία παραγωγής που μας πρόσφερε αρκετά horror διαμαντάκια την τελευταία δεκαετία, βρήκε έτσι έναν ξεχωριστό τρόπο για να προωθήσει την extended εκδοχή της ταινίας, η οποία περιλαμβάνει μισή ώρα αχρησιμοποίητου υλικού, επεκτείνοντας την διάρκειά της στα 171 λεπτά. Σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές, η εκδοχή αυτή δεν αλλάζει την ταινία αλλά περισσότερο την εμπλουτίζει, δίνοντας ακόμα περισσότερο βάθος στην ψυχεδελική εμπειρία.

Η κινηματογραφική και η extended εκδοχή του Midsommar θα κυκλοφορήσουν σε DVD και Blu-ray στις 8 Οκτωβρίου.