Ετοιμάζεται reboot του «Scream» γιατί αυτό ακριβώς (δεν) χρειαζόμασταν

0

Το Scream είναι το επόμενο horror franchise που θα περάσει την διαδικασία του reboot.

Αφού έχουν κάνει remake και reboot όποιον horror τίτλο έχει κυκλοφορήσει στις προηγούμενες δεκαετίες, το ”Scream” δεν θα μπορούσε να την γλυτώσει. Η ταινία του Wes Craven ανανέωσε το σινεμά του slasher/horror, το οποίο είχε επέλθει σε παρακμή στα 90ς, και δημιουργήσε άλλο ένα κύμα horror ταινιών που μας τρόμαξαν στα εφηβικά μας χρόνια. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε άλλα τρία sequels, με την φιγούρα του Ghostface να μπαίνει στο πάνθεον των κινηματογραφικών serial killers. Επίσης είχε βγει και τηλεοπτική σειρά με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Spyglass, η εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα της ταινίας, ανέθεσε στους ανερχόμενους σκηνοθέτες Matthew Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett το reboot. Οι δύο σκηνοθέτες μας έδωσαν πέρσι το διασκεδαστικότατο ”Ready or Not” και η επιλογή τους φαντάζει ιδανική για το ύφος του ”Scream”.

Από την άλλη το Hollywood συνεχίζει να κάνει reboots σε ταινίες που δεν χρειάζονται, και πρωτότυπες ιδέες μένουν στο ράφι. Μακάρι να βγει καλό αλλά απ’ ό,τι έχουμε δει στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμβαίνει αυτό.