Ετοιμάζεται νέο remake για το ”The Thing”

0

Η Universal και η Blumhouse θα συνεργάστουν για μια νέα εκδοχή της κλασσικής ιστορίας sci-fi τρόμου. 

Το The Thing του John Carpenter είναι αναμφίβολα ένα scifi – horror διαμάντι. Ακόμα και αν δεν το έχεις δει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζεις ότι πρόκειται για την μία από τις πιο εφιαλτικές ταινίες με εξωγήινους (μετά το ”Alien”φυσικά). Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι η θρυλική ταινία του Carpenter, αποτελεί και αυτή remake της ταινίας του 1951, ”The Thing from Another World”, η οποία με την σειρά της βασίστηκε στην sci-fi νουβέλα του John Campbell Jr με τίτλο ”Who Goes There?”. Αν και οι δύο ταινίες θεωρούνται πετυχημένες  για την εποχή τους, καμία δεν κατάφερε να μεταφέρει το αυθεντικό όραμα του συγγραφέα, το οποίο αποτυπώθηκε στην αρχική έκδοση του μυθιστορήματός του με πρωτότυπο τίτλο ”Frozen Hell”. Το βίβλιο ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Χάρβαρντ, χαμένο μέσα στις σημειώσεις του δημιουργού του και εκδόθηκε το 2018, περιλαμβάνοντας 45 σελίδες που δεν είχαν προστεθεί ποτέ στην έκδοση που τελικά κυκλοφόρησε.

Απ’ ότι φαίνεται η εκδοχή αυτή θα γυριστεί σε ταινία με τις Universal και Blumhouse να αναλαμβάνουν την παραγωγή. Το νέο έγινε γνωστό μέσω ενός – διεγραμμένου πλέον –  ποσταρίσματος από τον παραγωγό Alan Donnes στο Facebook, όπου ανέφερε ότι θα αναλάβει την παραγωγή μιας νέας ταινίας ”The Thing”, η οποία θα βασίζεται και στις δύο εκδόσεις του βιβλίου.

“It’s OFFICIAL! I received my signed contract and first check! I am Executive Producing a remake of THE THING but with additional chapters of John Campbell’s groundbreaking novel, Frozen Hell, that had been lost for decades. Now, for the first time ever, Campbell’s full vision will be realized on the big screen. The new film will include the very best of RKO’s THE THING FROM ANOTHER WORLD, John Carpenter’s classic THE THING and both books, Frozen Hell and Who Goes There?”

O John Betancourt, ο άνθρωπος που κατάφερε να εκδόσει την αυθεντική εκδοχή του βιβλίου μέσω της πλατφόρμας Kickstarter, επιβεβαίωσε την ειδήση, γνωστοποιώντας την ανάμειξη των Universal και Blumhouse πίσω από το επερχόμενο project.

Η ειδήση επιβεβαιώθηκε και από το έγκυρο site Bloody-Disgusting και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να δούμε σύντομα μια φρέσκια εκδοχή της κλασσικής ιστορίας sci-fi τρόμου.