Είναι επίσημο: Το reboot του «Hellraiser» έρχεται δια χειρός David S. Goyer

Ένα ακριβό και πρωτοκλασσάτης παραγωγής reboot του «Hellraiser» είναι κάτι που βρίσκεται στα σχέδια των παραγωγών του Χόλιγουντ εδώ και χρόνια. Άλλωστε, ένα πρόχειρο γκάλοπ ανάμεσα στους πιο φανατικούς οπαδούς του franchise θα το επιβεβαίωνε: αντί για το ένα αδιάφορο σίκουελ μετά το άλλο, άπαντες θα προτιμούσαν μια επανεκκίνηση της σειράς. Και να που η χάρη επιτέλους τους γίνεται, όπως πρόσφατα γνωστοποιήθηκε.

Όπως γράφτηκε πριν μερικές μέρες στο «Variety», ο David S. Goyer ήδη γράφει ένα σενάριο που θα αποτελεί επανεκκίνηση του «Hellraiser» και ταυτόχρονα, θα του προσδίδει μια εντελώς νέα φυσιογνωμία, ένα εντελώς καινούριο στυλ. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο David S. Goyer είναι ένα από τα πιο πρωτοκλασσάτα ονόματα σεναριογράφων του Χόλιγουντ και έχει εμπλακεί στα σενάρια ταινιών όπως το «Dark City», το «Blade III», το «Batman V Superman» αλλά και την «Dark Knight Trilogy» του Κρίστοφερ Νόλαν.

Την παραγωγή της επερχόμενης ταινίας έχει αναλάβει η «Spyglass Media Group», ενώ ο Goyer τόνισε για το θέμα: «Είναι φαν του Clive Barker από τότε που διάβασα τη σειρά “Books of blood” και “The Hellbound Heart”. Το να ανανεώσω τον κινηματογραφικό μύθο του Pinhead και να το παραδώσω σε ένα νέο κοινό είναι ένα όνειρο που γίνεται αληθινό. Δεσμεύομαι ότι θα παραδώσουμε κάτι πραγματικά σκοτεινό και φρικιαστικό».

Η πρωτότυπη ταινία του 1987, σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον Barker και βασισμένη πάνω στο βιβλίο του, αγαπήθηκε όσο λίγες του είδους της ενώ ακολούθησαν και άλλα εννιά σίκουελ που ακολούθησαν ανάμεσα σε 1988 και 2018. Το καλτ στοιχείο ωστόσο του franchise είναι και αυτό που έχει παίξει μεγάλο ρόλο ως προς την αγάπη που του έχει το κοινό και υπό αυτή την έννοια μένει να δούμε αν μια πιο «καλογυαλισμένη» εκδοχή της ιστορίας θα λειτουργήσει το ίδιο καλά.